Επικαιρότητα

Τέλος Ιανουαρίου οριστικοποιείται η χάραξη

Off

Στην προοπτική ολοκλήρωσης του τμήματος του Ε65 μέχρι την Εγνατία Οδό στρέφει την προσοχή του το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με τον υπουργό κ. Σπίρτζη να τονίζει από τα Ιωάννινα το βράδυ της Πέμπτης, ότι για το τμήμα αυτό αναζητούνται πόροι χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Το ζητούμενο βέβαια είναι η τελική χάραξη καθώς προ ημερών ο ίδιος ο κ. Σπίρτζης από τον Ε65 όπου πραγματοποίησε αντίστοιχη περιοδεία τόνισε, ότι υπάρχει σχεδόν οριστική συμφωνία με τον παραχωρησιούχο, δείχνοντας προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση που είναι η σύνδεση με την Εγνατία στο ύψος του Κηπουργιού.
Για το μόνο που δεσμεύτηκε ο κ. Σπίρτζης ως προς το θέμα αυτό, ήταν ότι η τελική χάραξη θα είναι αυτή με το μικρότερο δυνατό κόστος. Οι επίσημες και οριστικές ανακοινώσεις από το υπουργείο αναμένονται στο τέλος Ιανουαρίου.

Το αεροδρόμιο
Αναφορικά με την πρόοδο εκτέλεσης των εργασιών στο αεροδρόμιο ο υπουργός Υποδομών τόνισε, ότι αυτά εξελίσσονται κανονικά, ωστόσο σε ό,τι έχει να κάνει με την τοποθέτηση συστήματος προσέγγισης των αεροσκαφών, με βάση την πίεση που ασκούν οι τοπικοί φορείς, ο κ. Σπίρτζης έδειξε να έχει μία διαφορετική θέση από την αναγκαιότητα για την τοποθέτηση του συστήματος G-BASS, για το οποίο επιμένουν οι τοπικοί φορείς.
Έτσι, τόνισε, ότι το υπουργείο κρίνει επαρκές το δορυφορικό σύστημα προσέγγισης των αεροσκαφών, μέσω του προγράμματος Horizon 2020, που υλοποιεί η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Ποιος σιδηρόδρομος;
Τέλος, ο κ. Σπίρτζης ρωτήθηκε και για το εάν βλέπει ο ίδιος κάποια προοπτική για την σύνδεση της Ηπείρου με σιδηροδρομική γραμμή, για να πει την ωμή αλήθεια, ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή, με την υπάρχουσα οικονομική συγκυρία, το συγκεκριμένο έργο δε μπορεί να ενταχθεί στις προτεραιότητες της χώρας.
«Δεν είμαι από αυτούς που θα σας πουν ότι θα σας φέρουμε θάλασσα. Πρέπει να κάνουμε μία διάφανη ιεράρχηση των προτεραιοτήτων στα έργα και μία εθνική μελέτη κόστους οφέλους. Το συγκεκριμένο έργο δεν πρέπει να είναι στις προτεραιότητες της χώρας. Μακάρι όταν θα έχουμε τα χρήματα να μπορέσουμε να τρυπήσουμε την Πίνδο», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου