Επικαιρότητα

Τα βρήκαν για το αεροδρόμιο!

Off

Αναπάντεχα θετική εξέλιξη είχε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα χθες το μεσημέρι και συγκεκριμένα στη Γενική Γραμματεία Υποδομών, με αντικείμενο το αεροδρόμιο της πόλης των Ιωαννίνων. 
Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία, στην οποία αναφέρεται, ότι άπαντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις ενέργειες της ΥΠΑ(!), ώστε σε άμεσο χρόνο και μάλιστα τρεις μήνες νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα (Ιούνιος του 2017, αντί του Σεπτεμβρίου του αντίστοιχου έτους) να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εφαρμογής του δορυφορικού συστήματος υποβοήθησης προσέγγισης των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.
Αρχικά, όπως αναφέρεται, πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη ενημέρωση από τον Διοικητή της ΥΠΑ και στελέχη της υπηρεσίας, σε σχέση με την ολοκλήρωση των ενεργειών για τη βελτίωση των διαδικασιών προσέγγισης αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, στα πλαίσια του προγράμματος HORIZON 2020.
Ταυτόχρονα, η ΥΠΑ δεσμεύτηκε μέσα σε εύλογο χρόνο (Ιανουάριος 2017) να ολοκληρώσει την μελέτη των τεχνικών προδιαγραφών τοποθέτησης επίγειου συστήματος GBAS.
Η εφαρμογή του νέου συστήματος ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για αναβάθμιση του αεροδρομίου των Ιωαννίνων. Το επόμενο βήμα στο οποίο συμφώνησαν όλοι οι συμμετέχοντες είναι η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της εφαρμογής του νέου συστήματος και στην εξάντληση των δυνατοτήτων περαιτέρω βελτίωσης. 
Στη σύσκεψη που έγινε στη Γεν. Γραμματεία Υποδομών υπό τον Γεν. Γραμματέα Γ. Δέδε, συμμετείχαν ο διοικητής της ΥΠΑ Κωνσταντίνος Λιτζεράκος, οι βουλευτές Ιωαννίνων Μαντάς Χρήστος, Στέφος Ιωάννης, Τζούφη Μερόπη και Τασούλας Κωνσταντίνος, ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας και ο αντιδήμαρχος Ποιότητας, Ζωής και Τουρισμού Νικόλαος Γκόλας.  

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου