Επικαιρότητα

Είχαν «ξαφρίσει» αλυσίδα super market

Off

Τέλος στη δράση μίας τριμελούς σπείρας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές προϊόντων από αλυσίδα σούπερ μάρκετ των Ιωαννίνων, έβαλαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ιωαννίνων.
Μία σημαντική επιτυχία των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας σε συνεργασία με την Ειδική Ομάδα Αστυνόμευσης και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που αποκάλυψε τη δράση της σπείρας η οποία ενέχεται σε περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών.
Όπως προκύπτει από το δελτίο τύπου της αστυνομίας, πρόκειται για τρεις Έλληνες ηλικίας 51, 56 και 38 ετών που συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στα Ιωάννινα.
Σε βάρος των προαναφερόμενων, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και των παραβάσεων της Νομοθεσίας περί Όπλων. 
Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, ένωσαν τις δυνάμεις τους με σκοπό τη συστηματική διάπραξη κλοπών προϊόντων από σούπερ μάρκετ, με απώτερο στόχο τη μεταπώληση αυτών και τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους. 
Από την παράνομη δραστηριότητά τους, αποκόμισαν λεία που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, καλλυντικά και είδη οικιακής χρήσης ενώ από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας έχει προκύψει ότι οι δράστες, υποδυόμενοι τους πελάτες, αφαίρεσαν τμηματικά κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, μεγάλο αριθμό οινοπνευματωδών ποτών από καταστήματα αλυσίδας σούπερ μάρκετ στα Ιωάννινα.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες κλοπιμαία και ένα σπρέι πιπεριού ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης στο σπίτι του 56χρονου συλληφθέντα στην Κατερίνη καθώς και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• πλήθος κλοπιμαίων (106 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, καλλυντικά και είδη οικιακής χρήσης και ατομικής περιποίησης κ.λ.π.)
• τα χρηματικά ποσά των (9.710) ευρώ και (78.700) λεκ Αλβανίας, ως προερχόμενα από την εγκληματική τους δραστηριότητα.
Μέρος των κλοπιμαίων αποδόθηκε ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την εξακρίβωση της προέλευσης των υπολοίπων αντικειμένων.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν επίσης δύο οχήματα των δραστών, ως μέσα προσέγγισης και διαφυγής στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις καθώς και πέντε κινητά τηλέφωνα και ιδιόχειρες σημειώσεις των κατηγορουμένων ενώ η έρευνα συνεχίζεται από τη Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για την εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν μαζί με τη σχηματισθείσα δικογραφία στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Ιωαννίνων. 

Ευχαριστίες από τα SEP
Με επιστολή του στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ο Σίμος Παπαδόπουλος, ιδιοκτήτης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ εκφράζει θερμές ευχαριστίες στον Ταξίαρχο κ. Σκούμα, τον διευθυντή της Αστυνομίας Ιωαννίνων κ. Βασιλάκο και τον διευθυντή της Ασφάλειας κ. Μουσελίμη, αλλά και το αστυνομικό προσωπικό της ειδικής ομάδας αστυνόμευσης και προσωπικά τους αρχιφύλακες Ι. Μαντζούκα και Ι. Τσιαμά και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, για τις επαγγελματικές ενέργειές τους που οδήγησαν στην εξάρθρωση της σπείρας.
«Η εξάρθρωση της σπείρας αποτελεί δίχως άλλο επιτυχία των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ταυτόχρονα τιμά το Σώμα και τονώνει το αίσθημα δικαίου και ασφάλειας των πολιτών του νομού», σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδόπουλος στην επιστολή του.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου