Επικαιρότητα

Φώτα γιορτής και άνοιγμα της πόλης

Off

Με πολλά φώτα περιμένουν τα Γιάννενα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Το μήνυμα το έστειλε η μικρή γιορτή εγκαινίων του στολισμού της πόλης την Παρασκευή το βράδυ στην πλατεία. Εκατοντάδες Γιαννιώτες βρέθηκαν το κέντρο της πόλης, με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα να δίνει το έναυσμα μιας γιορτής που είχε πολλές εκπλήκεις: Μουσική, πυροτεχνήματα, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους, το αερόστατο της Αστερούπολης  και φιγούρες από τον κόσμο του παραμυθιού κ.α
Με βοηθό τον μικρό Τηλέμαχο ο Δήμαρχος «άναψε» τα φώτα στην πλατεία ευχόμενος «χρόνια πολλά στα μικρά, αλλά και στα μεγάλα παιδιά, γιατί είναι μέρες που όλοι μας θέλουμε να νιώσουμε τη χαρά σαν τα παιδιά», όπως είπε. 
Στο ίδιο πνεύμα ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Γκόλας χαιρετίζοντας τον κόσμο, που τόνισε πως «όλοι μας έχουμε ανάγκη από ένα διάλλειμα στην καθημερινότητα μας τις γιορτές, για να χαμογελάσουμε με αισιοδοξία και να χαρεί η ψυχή μας  μαζί με τους ανθρώπους μας».
Όπως ανέφερε ο κ. Μπέγκας, φέτος από το Δήμο  έγινε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια στον εορταστικό στολισμό και στις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, γιατί «στο δύσκολο και περίεργο περιβάλλον που ζούμε τα τελευταία χρόνια, χρωστάμε στα παιδιά μας και στον εαυτό μας ένα χαμόγελο και μια ανάπαυλα στις γιορτές των Χριστουγέννων».
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων μίλησε για τη μεγάλη προσπάθεια προβολής των Ιωαννίνων  η οποία γίνεται όλο το χρόνο και κορυφώνεται στις γιορτές κι όπως τόνισε, «είναι στρατηγική επιλογή της Δημοτικής Αρχής να «ανοίξουμε» την πόλη, να καλέσουμε κόσμο απ’ όλη την Ελλάδα και σιγά σιγά απ’ όλο τον κόσμο. Θέλουμε μια εξωστρεφή, μια κοσμοπολίτικη πόλη κι αυτός είναι ένας τρόπος για να βοηθήσει ο Δήμος στην οικονομία του τόπου μας».
Τέλος ο κ. Μπέγκας ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στην γιορτινή ατμόσφαιρα των Ιωαννίνων, όπως την Αστερούπολη και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων που στόλισε την πλατεία Πάργης και μίλησε για το πνεύμα συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής με όλους, γιατί όπως είπε «κανένας δεν φτάνει μόνος του. Πρέπει να γίνουμε μια γροθιά βοηθώντας ο ένας τον άλλο για να βγάλουμε τη χώρα και τον τόπο μας από την κρίση». 
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος κ. Γκόλας σημείωσε πως «η Δημοτική Αρχή με συνεργασίες επεδίωξε το πνεύμα των Χριστουγέννων να μεταφερθεί σε όλο το Δήμο» κι ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν στο πνεύμα της γιορτής: τη διοίκηση και τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ που ζωγράφισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο «με τα συναισθήματα της παιδικής καλοσύνης», τον Γιάννη Κράβαρη που σχεδίασε το δέντρο και τα δώρα της πλατείας, το χριστουγεννιάτικο χωριό της «Αστερούπολης»  που συνέβαλλε στη γιορτή. 
«Τα χρώματα της γιορτής έχουν το δικό μας φως», είναι το σύνθημα των Ιωαννίνων αυτές τις γιορτές. 
Στόχος είναι να διαρκέσει η ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα όλο το επόμενο διάστημα,  για τους Γιαννιώτες και τους χιλιάδες επισκέπτες γι’ αυτό και διοργανώνεται πλήθος εκδηλώσεων.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου