Εκδηλώσεις

Παρόν και μέλλον στην αντιμετώπιση των Καρδιαγγειακών

Off

Το παρόν και το μέλλον στην επεμβατική αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων αποτέλεσε το επίκεντρο της ομιλίας του επίκουρου καθηγητή Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια Δημ. Καρμπαλιώτη, που ήταν ο κεντρικός προσκεκλημένος της στρογγυλής τράπεζας που συνδιοργάνωσαν η κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την ΕΗΜ.
Ο κ. Καρμπαλιώτης βρίσκεται στα Ιωάννινα, και αναγορεύτηκε σε προσκεκλημένο καθηγητή της Σχολής Επιστημών Υγείας τη Δευτέρα.
Συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων επεμβατικών καρδιολόγων του πλανήτη και επισκέπτεται τα Ιωάννινα αρκετές φορές, προκειμένου να διδάξει φοιτητές και ιατρούς τις σύγχρονες τάσεις στην επεμβατική καρδιολογία.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με εισήγηση της κοσμήτορος της Σχολής Μαργαρίτας Τζαφλίδου και ακολούθησαν εισηγήσεις της αναπληρώτριας καθηγήτριας Καρδιολογίας Αικατερίνης Νάκα και του καθηγητή Καρδιολογίας Λάμπρου Μιχάλη, ενώ την παρουσίαση του προσκεκλημένου έκανε ο αναπληρωτής καθηγητής Χρήστος Κατσούρας.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο πρόεδρος της ΕΗΜ Κ. Βλάχος, ο αναπληρωτής Πρύτανη Ανδρ. Φωτόπουλος και εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων.

Το στοίχημα 
του ιατρικού τουρισμού
Ξεχωριστή αναφορά στην σπουδαιότητα που έχει για την πόλη των Ιωαννίνων και την ευρύτερη περιοχή η λειτουργία της Ιατρικής Σχολής και των δύο νοσοκομείων, έκανε ο δήμαρχος της πόλης Θ. Μπέγκας, τονίζοντας πως είναι καθοριστική η συμβολή τους στο υψηλό επίπεδο φροντίδας που απολαμβάνουν οι πολίτες, όπως επίσης και στην οικονομία και στην ανάπτυξη της περιοχής.
Στα οφέλη και στην αναγκαιότητα ενίσχυσης του ιατρικού τουρισμού αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Σιαράβας, ενώ ο διοικητής του ΠΠΓΝΙ Φ. Βάββας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών των καρδιολογικών κλινικών των δύο νοσοκομείων, καθώς επίσης και στη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για την πιστοποίηση της Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΠΓΝΙ ως το μοναδικό δημόσιο κέντρο τοποθέτησης βαλβίδων.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ