Επικαιρότητα

Στόχος η βελτίωση των συνθηκών διαμονής των προσφύγων

Off

Στόχος είναι η βελτίωση των συνθηκών διαμονής των προσφύγων. Αυτό ήταν και το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος την παραμονή των Χριστουγέννων, επισκέφθηκε τόσα την Παιδόπολη Αγ. Ελένη στην οποία γίνονται έργα ώστε να στεγαστούν πρόσφυγες, όσο και το Κέντρο Φιλοξενίας του Κατσικά.
Ο κ. Μουζάλας έκανε ιδιωτική επίσκεψη στην περιοχή μας, επέλεξε όμως να έχει και μία προσωπική άποψη για όσα γίνονται τοπικά. Το πρωί του Σαββάτου βρέθηκε στην Παιδόπολη και μετά και στον Κατσικά, συνοδευόμενος εκεί από τους βουλευτές Ιωαννίνων Γιάννη Στέφο και Μερόπη Τζούφη, τον δήμαρχο Θωμά Μπέγκα, τον αντιδήμαρχο Παντελή Κολόκα, τον επικεφαλής του Κέντρου του Κατσικά Φίλιππο Φίλιο κ.α
Για το επόμενο διάστημα: «Περιμένουμε να φτιάξουμε καλύτερους καταυλισμούς και νομίζω θα είμαστε έτοιμοι μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου. Εργάζονται πολλοί άνθρωποι για αυτό το στόχο και συντοπίτες σας αλλά και μέλη των ΜΚΟ. Δεν τα κάνουμε όλα καλά, αλλά τα κάνουμε» σημείωσε, ενώ τόνισε ότι ο συνολικός αριθμός των προσφύγων στο νομό δεν θα ξεπεράσεις τα 1200 άτομα.
Το Κέντρο του Κατσικά θα παραμείνει ενεργό τους επόμενους μήνες και θα συνεχιστούν οι εργασίες εκσυγχρονισμού των υποδομών, φιλοξενώντας σήμερα περίπου 160 άτομα σε κοντέινερ. Για την Παιδόπολη αναφέρθηκε και στη συζήτηση που είχε με τον Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο τονίζοντας ότι θα αναδειχθεί ο χώρος σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες και τα σχέδιά τους. «Θα ήταν εύκολο να βάλουμε και 50 σπιτάκια αλλά όχι. Είναι κρίμα σε ένα στολίδι να κάνεις τσαπατσουλιές. Μπορεί να πάρει λίγο χρόνο», είπε καταλήγοντας. 
Για την εκπαίδευση τέλος των παιδιών, κάλεσε τους δημοσιογράφους να μην δείχνουν μόνο τις αντιδράσεις, αλλά και τα σχολεία που καλοδέχονται τα παιδιά, με στόχο μέχρι το Πάσχα να έχουν πάει όλα σχολείο. 

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου