Επικαιρότητα

Δηλώνει «παρών» και στις επόμενες εκλογές

Off

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας είναι ο πρώτος πολιτικός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πόλη που αποσαφηνίζει τις πολιτικές του προθέσεις για το μέλλον. Μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή Puzzle του ITV και τον δημοσιογράφο Βλάση Ντόκα εξέφρασε την πρόθεσή του να είναι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος το 2019. Κι αυτό ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει το έργο που έχει ξεκινήσει, όπως λέει στην πόλη, σύμφωνα και με τον προγραμματισμό του.
 «Ναι, θα είμαι ξανά υποψήφιος γιατί χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να ολοκληρωθεί το έργο που έχουμε ξεκινήσει στο Δήμο Ιωαννιτών», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Τόνισε δε για μία ακόμα φορά κάτι που αποτελεί και πεποίθησή του, ότι η πόλη τψν Ιωαννίνων έχει τις δυνατότητες για να γίνει ακόμα πιο εξωστρεφής. «Τα Γιάννενα έχουν όλα τα πλεονεκτήματα να είναι μία κοσμοπολίτικη πόλη στο μέλλον. Είναι μια πόλη με φυσική ομορφιά, με κουλτούρα, με πολιτιστική παράδοση», είπε και πρόσθεσε: «Μπορούμε να αναδείξουμε όλα αυτά μαζί με σύγχρονες δραστηριότητες και επίκεντρο τον κοσμοπολιτισμό».
Η δημόσια έκφραση των προθέσεων του δημάρχου, έρχεται σε μία περίοδο που κεντρικά χαρακτηρίζεται από μεγάλη ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό, με πολλές άγνωστες παραμέτρους για το τι επιφυλάσσει το 2017. Η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς για τη β΄ αξιολόγηση, η πιθανότητα πρόωρων εκλογών, τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, δημιουργούν συνθήκες για πολιτικές εξελίξεις και αλλαγές.
Παράλληλα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο σύνολό της αγωνιά για το μέλλον των δήμων, αφού είναι καθημερινός ο αγώνας που δίνουν οι δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα για να υποστηρίζεται το δημοτικό έργο σε συνθήκες περικοπών της χρηματοδότησης.
Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα και παρά το γεγονός ότι υπάρχει ακόμα ένα ευρύ χρονικό περιθώριο μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές, η κίνηση Μπέγκα να δηλώσει καθαρά τις πολιτικές του προθέσεις, δημιουργεί από μόνη της μία δυναμική, που μένει να φανεί πώς θα εξελιχθεί και στο μέλλον. 
Προφανώς και η δημοτική αρχή θα κριθεί από το έργο της και μόνο όταν φτάσει στις κάλπες, είναι όμως ζητούμενο και το πώς διαμορφώνονται οι ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συσπειρώσεις μέσα από τις οποίες θα προκύψουν και τα επόμενα δημοτικά σχήματα. Με το ρόλο των κομμάτων της κεντρικής σκηνής στις δημοτικές εκλογές, να μειώνεται σταδιακά την τελευταία δεκαετία, το κέντρο βάρος των εξελίξεων μεταφέρεται στην ίδια την πόλη και τις ανάγκες των κατοίκων της. Κι εκεί είναι που διαμορφώνονται και οι νέες πλειοψηφίες που θα παίξουν ρόλο τα επόμενα δύο χρόνια.

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου