Τελευταία Νέα

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 05:46
Τελευταία Ενημέρωση: 30 Δεκεμβρίου 2016
Επικαιρότητα

Η μουσική παράδοση της συνύπαρξης

Off

Μία ξεχωριστή μουσική συνύπαρξη, που είχε ως αποτέλεσμα μοναδικούς ήχους από την παραδοσιακή ηπειρώτικη μουσική παράδοση, χωρίς τη συνοδεία κλαρίνου, αλλά με δύο λαούτα και κρουστά, ήταν αυτή που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.
Εκεί, ο μαθητής Βασίλης Κώστας συνάντησε τον δάσκαλό του Χρήστο Ζώτο, ερμηνεύοντας σολιστικά και όχι μόνο κομμάτια, συνοδεία του Γιάννη Παπακώστα στο τραγούδι και του Αναστάσιου Ντάφλου στα κρουστά.
Μία ξεχωριστή συναυλία, που ανέδειξε τις πολλαπλές δυνατότητες της ηπειρώτικης μουσικής που έχει ταξιδέψει εδώ και δεκαετίες στο εξωτερικό και μέσα από κορυφαίους καλλιτέχνες όπως ο Β. Κώστας που διαπρέπει στις ΗΠΑ, εξακολουθεί να μαγεύει και σήμερα.

Επίτιμος δημότης
 Πωγωνίου ο πάτερ Αντώνιος
Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με την ΕΡΤ Ιωαννίνων περιελάμβανε και μία δεύτερη παράμετρο, που ήταν η ανακήρυξη του πατέρα Αντωνίου από την Κιβωτό του Κόσμου σε επίτιμο δημότη του Δήμου Πωγωνίου. 
Υλοποιώντας σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πωγωνίου ο δήμαρχος Κ. Καψάλης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ματσιάς επέδωσαν την τιμητική πλακέτα της ανακήρυξης στον πατέρα Αντώνιο.
Λίγο νωρίτερα στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Καψάλης αναφέρθηκε στο θαύμα που έχει συντελεστεί όπως είπε στην ακριτική περιοχή της Πωγωνιανής με τη λειτουργία της Κιβωτού του Κόσμου.
Συγκινημένος ο πάτερ Αντώνιος παρέλαβε την αναμνηστική τιμητική πλακέτα λέγοντας ότι δεν αποτελεί τιμή μόνο για τον ίδιο, αλλά για το σύνολο των παιδιών της Κιβωτού και όσων εργάζονται και προσφέρουν ανιδιοτελώς για την λειτουργία της.
«Είναι μεγάλη η συγκίνηση και η χαρά που παραλαμβάνω την τιμή αυτή, γιατί ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για όσους αποφασίσαμε να γίνουμε ακρίτες, φέρνοντας στην Πωγωνιανή το μεγαλύτερο θησαυρό, που είναι τα παιδιά μας. Ευτυχώς, το έργο αυτό το ευλόγησε ο Θεός, γινόμαστε περισσότεροι και πιο δυνατοί και συνεχίζουμε με μεγαλύτερη πίστη», σημείωσε ο πάτερ Αντώνιος.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση νωρίτερα είχε απευθύνει και η υπεύθυνη της ΕΡΤ Ιωαννίνων Αγγελική Παππά, ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Παναγιώτης Τζόκας.

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου