Τελευταία Νέα

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 05:23
Τελευταία Ενημέρωση: 30 Δεκεμβρίου 2016
Επικαιρότητα

Έρχονται αλλαγές στους αντιπεριφερειάρχες

Off

Την απόφασή του να προχωρήσει σε αλλαγές στο σχήμα των αντιπεριφερειαρχών ανακοίνωσε δημόσια ο Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Μία πολιτική απόφαση και επιλογή του Περιφερειάρχη που θα πάρει «σάρκα και οστά» το επόμενο διάστημα, χωρίς να προσδιορίζεται ακριβώς το πότε, αφού προηγουμένως το θέμα συζητηθεί στο εσωτερικό της παράταξης.
Ωστόσο, ο κ. Καχριμάνης ξεκαθάρισε ότι για το υπόλοιπο της θητείας της περιφερειακής αρχής θα επιλέξει δύο σειρές αντιπεριφερειαρχών ακόμη, αξιοποιώντας στελέχη της παράταξης, που έχουν αναδειχθεί, όπως είπε, μέσα από τη δουλειά τους στα δρώμενα της Περιφέρειας τα τελευταία χρόνια.
Οι δυο νέες σειρές αντιπεριφερειαρχών θα έχουν μικρότερη διάρκεια, σε σχέση με τα 2,5 χρόνια των νυν αντιπεριφερειαρχών, που βαίνουν προς αντικατάσταση.

Ώρα για έργα στη Γέφυρα Πλάκας

Το στίγμα των διαδικασιών που πρέπει να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό για την αναστήλωση της Γέφυρας Πλάκας έδωσε ο κ. Καχριμάνης, σχολιάζοντας εμμέσως και την αναφορά του υπουργού κ. Σπίρτζη, ότι υπάρχει μία καθυστέρηση δύο μηνών στη διαδικασία.
Αν και δεν το είπε, ο κ. Καχριμάνης άφησε να εννοηθεί ότι η καθυστέρηση ίσως είναι και μεγαλύτερη, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι οι πρωτοβουλίες που είχαν αναληφθεί μέχρι το καλοκαίρι από την Περιφέρεια και το υπουργείο Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων και το ΕΜΠ βοήθησαν καθοριστικά για την απεμπλοκή της υπόθεσης.
«Δεν είναι ώρα για λόγια, αλλά για έργα», τόνισε χαρακτηριστικά για να προσθέσει στη συνέχεια πως καθοριστικής σημασίας είναι μέχρι στιγμής η βοήθεια της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων «και του καθηγητή Γ. Σμύρη ο οποίος έχει κάνει τα πάντα στην περιοχή και με τη συνδρομή του ΕΜΠ έχουμε φτάσει σε ένα σημείο, στο οποίο εφόσον γίνουν οριστικές οι μελέτες και υπογραφεί η νέα προγραμματική σύμβαση, ευελπιστούμε το καλοκαίρι να πάμε στο β΄ στάδιο. Δεν σας κρύβω ότι έχω αγωνία, γιατί στην Ελλάδα κουβέντες λέμε πολλές, αλλά πράττουμε λίγα».
Σε άλλο σημείο  υπογράμμισε και τα εξής:  «Εάν εμείς δεν είχαμε κάνει την υπέρβαση πέρυσι για να πάρουμε τις εγκρίσεις από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων και αν όλο το καλοκαίρι δεν είχε ασχοληθεί επιτόπου ο Γ. Σμύρης, με την Περιφέρεια να συνδράμει το έργο του, θα είχαμε μεγάλη καθυστέρηση».

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου