Τελευταία Νέα

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 06:46
Τελευταία Ενημέρωση: 30 Δεκεμβρίου 2016
Επικαιρότητα

Από τα θετικά του 2016, στις ελπίδες του 2017

Off

Στην προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που φέρνει στην κοινωνία για μία ακόμα φορά η κρίση, αλλά και σε ένα κάλεσμα για ενότητα και αλληλεγγύη επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό, στα μηνύματά τους για τη νέα χρονιά, οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Ιωαννίνων.
Για τα θετικά που άφησε πίσω του το 2016 και όσα πρέπει να γίνουν το 2017 κάνει λόγο ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης στο μήνυμά του:
«Το 2016 δίνει στη θέση του στο 2017. Το πέρασμα από τη μια χρονιά στην άλλη, συνοδεύεται με πολλές και μεγάλες εκκρεμότητες, αλλά και με την αισιοδοξία ότι κάτι καλύτερο μας επιφυλάσσει το μέλλον. Η κοινωνία μας, στο χρόνο που φεύγει,  δοκιμάστηκε σε κάθε επίπεδο. Η  αβεβαιότητα κυριάρχησε. Οι ανατροπές προς το δυσμενέστερο συνεχίστηκαν και  έπληξαν σχεδόν κάθε επαγγελματικό κλάδο.
Η πατρίδα μας για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, βρέθηκε αντιμέτωπη και με υπερφίαλες και ανιστόρητες αξιώσεις γειτόνων μας.   
Η  Ελλάδα, υποχρεώθηκε να διαχειριστεί το τεράστιο προσφυγικό κύμα από την Ανατολή, με μεγάλο κόστος για την ίδια, αλλά και τους κατοίκους της.  Η Ήπειρος  συμμετέχει στην φιλοξενία των προσφύγων. Οι Ηπειρώτες άνοιξαν την αγκαλιά τους,  δείχνοντας τη μέγιστη δυνατή αλληλεγγύη. 
Στο χρόνο που σήμερα αφήνουμε πίσω μας, υπήρξαν  και θετικές εξελίξεις: 
– Η Ιόνια οδός, και με τη συμβολή μας, φθάνει στο τελικό της στάδιο. 
– Έργα – παρακαταθήκες για την ανάπτυξη και την προστασία του Περιβάλλοντος, τα οποία χειρίζεται αποκλειστικά η Περιφέρεια προχωρούν με ταχείς ρυθμούς. 
– Τα αποχετευτικά δίκτυα και οι βιολογικοί καθαρισμοί στο παράκτιο μέτωπο άρχισαν να κατασκευάζονται. 
– Η μονάδα επεξεργασίας Αστικών Αποβλήτων, μετά από μεγάλες επίπονες και επίμονες προσπάθειες, έχει πάρει πλέον το δρόμο της κατασκευής. 
– Το πιλοτικό πρόγραμμα των Αρχαίων Θεάτρων, συμπεριλαμβανομένης και της εισόδου της Πρέβεζας, άρχισε πλέον να υλοποιείται. 
– Κερδίσαμε το στοίχημα του τουρισμού, σε συνδυασμό με την προώθηση των τοπικών προϊόντων μας.   
 Παράλληλα σχεδιάσαμε την υλοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να διευρυνθεί και να ενισχυθεί η πρωτογενής παραγωγή. Προετοιμάσαμε το έδαφος για τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση  των διασυνοριακών προγραμμάτων και άλλων καινοτόμων δράσεων. Παρά το δραστικό περιορισμό της χρηματοδότησης, η  Περιφέρεια και οι Περιφερειακές της Ενότητες, στάθηκαν αρωγοί σε ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών, των φορέων, των δήμων. Αναλάβαμε ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα, για το περιβάλλον, τον πολιτισμό,  τον τουρισμό, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα».  
Για τους στόχους της νέας χρονιάς, ο κ. Καχριμάνης, αναφέρει:
«Οι εκκρεμότητες  που  "παραλαμβάνει" το 2017, είναι αρκετές και πολυεπίπεδες. 
 Ελπίζουμε και ευχόμαστε όμως αυτό να  αποτελέσει "έτος – ανάκαμψης" για την πατρίδα μας. 
Να μειωθούν οι άνεργοι, να βελτιωθεί το επιχειρηματικό κλίμα, να  καλυτερεύσουν οι συνθήκες εργασίας. 
Στο μερίδιο που μας αναλογεί, είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε, όπως πάντα, με όλες μας τις δυνάμεις. Τις ώρες αυτές, ας παραμερίσουμε ότι μας θλίβει, ότι μας προβληματίζει και ας υποδεχθούμε με αισιοδοξία το νέο έτος. 
Είθε το 2017, να χαρίσει σε όλους Υγεία. Να είναι δημιουργικό και να ωθήσει την πατρίδα μας στην έξοδο από τη σημερινή κρίση». 

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων
Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ευχήθηκε στους δημότες του Δήμου Ιωαννιτών και σε όλους τους Έλληνες,  Καλή Χρονιά, με υγεία, προκοπή και δημιουργία, με προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.
«Δεν πρέπει να μας καταβάλουν οι δυσκολίες των καιρών που ζούμε, αλλά με δύναμη κι αισιοδοξία πρέπει να μπορέσουμε να τραβήξουμε μπροστά. Όλοι οι Έλληνες πρέπει να έχουμε ως γνώμονα την ενότητα, την αλληλεγγύη και την κοινή προσπάθεια, γιατί μόνο με τη λογική “η ισχύς εν τη ενώσει” θα μπορέσουμε να βγάλουμε τη χώρα μας από το αδιέξοδο. Αυτή την ευχή δίνω και στους ανθρώπους που δίνουν μάχη από διάφορες θέσεις για να βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα μας», τόνισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων. 
Ο κ. Μπέγκας έδωσε τις ευχές του και στους ανθρώπους των μέσων ενημέρωσης και τις οικογένειες τους, ευχαριστώντας τους  για τη δουλειά που κάνουν καθημερινά, σημειώνοντας πως «προσφέρετε ένα έργο  στην ενημέρωση που το έχουμε ανάγκη και εμείς και οι πολίτες»

Το μήνυμα του Δημάρχου Ζίτσας
Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος  αναφέρει:
«Εύχομαι  η  καινούργια χρονιά να φέρει σε όλους μας υγεία, αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον. Αναμφίβολα το 2016 ήταν μια χρονιά γεμάτη δυσκολίες και αντιξοότητες είτε σε προσωπικό επίπεδο για τον καθένα, είτε σε συλλογικό. Τα χρόνια της κρίσης αυξάνονται και μαζί με αυτά και τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Όμως κάθε χρόνος που έρχεται οφείλουμε να τον ατενίζουμε με αισιοδοξία, επαναπροσδιορίζοντας στόχους, προτεραιότητες και πρότυπα.
Στο Δήμο Ζίτσας εργαστήκαμε όλο το 2016 σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις και τις δυσκολίες που συναντήσαμε. Καταφέραμε με απόλυτη ειλικρίνεια και χωρίς εξωραϊσμούς, να σταθούμε δίπλα στον πολίτη και να ανακουφίσουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας την καθημερινότητά του. 
Με αυτή την αρχή θα πορευτούμε και τη νέα χρονιά. Με σκληρή δουλειά, μαθαίνοντας από τα λάθη και τις παραλείψεις μας και παίρνοντας δύναμη από τη δική σας συμπαράσταση, με τόλμη και αποφασιστικότητα θα αγωνιστούμε για να αντιμετωπίσουμε τα πολλά και δύσκολα που έρχονται.
Στόχος και ευχή μου  για το 2017 είναι  να ενώσουμε όλοι μαζί τις δημιουργικές μας δυνάμεις, να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την παρακμή και την ευτέλεια αναδεικνύοντας  καινούργια πρότυπα που θα δώσουν όραμα και προοπτική στην κοινωνία και κυρίως στη νεολαία μας.     
Με ρεαλισμό και υπηρετώντας την αλήθεια θα πολεμήσουμε την κρίση. Το οφείλουμε εξάλλου στις νέες γενιές που έρχονται. Εύχομαι και ελπίζω το 2017 να αποτελέσει αφετηρία δημιουργικής αναγέννησης για τον τόπο μας, για την Ήπειρο, για την χώρα μας. Χρόνια πολλά, καλή χρονιά». 

Ο Κώστας Καψάλης
Με τα θετικά από τη χρονιά που φεύγει ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης αναφέρει στο μήνυμά του για το νέο έτος:
«Αφήνουμε πίσω μας μία δύσκολη και συνάμα περίεργη, από πολλές απόψεις, χρονιά. Όμως κρατάμε το θετικό στοιχείο ότι καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και βρισκόμαστε σήμερα στην ανατολή της νέας χρονιάς, με την ελπίδα ότι το 2017 θα φέρει μόνο ευχάριστες στιγμές.
Από τον χρόνο που σήμερα τελειώνει, ας κρατήσουμε τις εμπειρίες που είχαμε και την πολύτιμη γνώση που αποκομίσαμε από αυτές, ως «εργαλείο» για το μέλλον.  Η περίοδος που διανύουμε είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον του τόπου και είναι στο χέρι μας να φέρουμε τις αλλαγές που θα φυσήξουν αέρα αισιοδοξίας και ελπίδας.
Ως δημοτική αρχή δεσμευόμαστε και τη νέα χρονιά να υπηρετούμε με σεβασμό τους ανθρώπους που μας όρισαν να κρατάμε στα χέρια μας τα ηνία του Δήμου αλλά κι όσους βρίσκονται «απέναντί» μας. Το Πωγώνι και οι άνθρωποί του πρέπει να πάρουν τη θέση που τους αξίζει. Με αυτή την αρχή θα πορευτούμε και το 2017 τιμώντας την εμπιστοσύνη σας. Εύχομαι το 2017 να φέρει την αναγέννηση των ψυχών και του τόπου. Να φέρει σε όλους υγεία, προκοπή και τύχη. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά».

Η παράταξη «Γιάννενα Τώρα»
Η Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα» με επικεφαλής τον Άρη Μπαρτζώκα, εύχεται σε όλους τους Γιαννιώτες μια ευτυχισμένη και δημιουργική νέα χρονιά το 2017. Όπως αναφέρει στο μήνυμά της: «Το 2016 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τη χώρα, το Δήμο και τους Έλληνες. Παρόλα αυτά, η παράταξή μας τήρησε τις δεσμεύσεις της προς τους Γιαννιώτες. Επισκεφτήκαμε πολλές περιοχές του Δήμου, φέραμε τα προβλήματά τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναδείξαμε τις δυσλειτουργίες των μεγάλων δημοτικών επιχειρήσεων και φορέων, όπως η ΔΕΥΑΙ και το Πνευματικό Κέντρο και, τέλος, εξακολουθούμε να προτείνουμε λύσεις για όλα τα τοπικά προβλήματα.
Τα Γιάννενα είναι μια πόλη με δραστήριους κατοίκους, μεγάλη ιστορία, πανέμορφα τοπία, πολλές και δυναμικές επιχειρήσεις και δημόσιες υπηρεσίες που εξυπηρετούν μια μεγάλη περιοχή της χώρας. Τα πλεονεκτήματα της πόλης μας πρέπει να αναδειχτούν και να αξιοποιηθούν στο έπακρο. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί».

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου