Επικαιρότητα

Προβληματισμός για τις εργασίες αναστήλωσης

Off

Ανοιχτό παραμένει ακόμη και το ενδεχόμενο της αναστήλωσης της Γέφυρας Πλάκας με τη διαδικασία της μελέτης – κατασκευής, κάτι που εάν γίνει αποδεκτό και προχωρήσει, μπορεί πέραν των άλλων, να ξανακερδίσει και τον χαμένο χρόνο, λόγω των ατέρμονων γραφειοκρατικών διαδικασιών.
Η παραδοχή του υπουργού Μεταφορών κ. Σπίρτζη για τη δίμηνη καθυστέρηση στη διαδικασία, σε συνδυασμό με την διατύπωση του προβληματισμού και της αγωνίας για τις εξελίξεις από τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, έδωσαν έναν κάθε άλλο παρά ευχάριστο τόνο, στις συζητήσεις και τις προοπτικές για την έναρξη των εργασιών αναστήλωσης.
Τον προβληματισμό του εξέφρασε και ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γ. Σεντελές σημειώνοντας ωστόσο πως στη σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων που αναμένεται να γίνει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, θα ληφθούν αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον του έργου.
Έτσι, τόνισε πως εφόσον μέχρι τη συνάντηση έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που υπολείπονται (προγραμματική σύμβαση υπ. Πο. – υπ. Μεταφορών, μελέτες εφαρμογής), τότε θα ληφθεί η οριστική απόφαση για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν τα επόμενα βήματα.
«Προσωπικά πιστεύω, ότι δεν έχει αποκλειστεί η περίπτωση της μελέτης – κατασκευής. Εάν πάμε σε αυτήν την επιλογή, πιστεύω ότι θα κερδίσουμε και το χαμένο έδαφος από τη μέχρι στιγμής καθυστέρηση. Είναι σημαντικό να κλείσει το διαδικαστικό σκέλος το συντομότερο», τόνισε ο κ. Σεντελές, για να προσθέσει ότι θα έπρεπε ήδη να έχει ενημερωθεί – κάτι που δεν έχει γίνει – για το έργο και την διαδικασία, η νέα υπουργός Πολιτισμού κα Καραΐνδρου.
Κατέληξε λέγοντας ότι πέρα από τα αρνητικά, που συνοψίζονται στη γραφειοκρατική καθυστέρηση υπάρχουν και θετικά στοιχεία με κυριότερο την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου.

ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου