Επικαιρότητα

Με την ευχή και η αύξηση από την 1η του χρόνου

Off

Με… 2017 ευχές μπορεί να ξεκίνησε το νέο έτος, οι πολίτες πάντως περισσότερο αισθάνονται τις λιγότερες αλλά σίγουρα περισσότερο σοβαρές επιπτώσεις από τις ανατιμήσεις που ήδη συντελούνται απότην 1η Ιανουαρίου σε μία σειρά έμμεσων φόρων. Οι αυξήσεις στα καύσιμα, στον καφέ, στα τσιγάρα, στον καπνό και στα ηλεκτρονικά τσιγάρα και ακόμη στους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας και internet, όπως και στις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών τινάζουν με το καλημέρα της νέας χρονιάς τον προϋπολογισμό χιλιάδων νοικοκυριών.
Από τις αρχές Δεκεμβρίου οι τιμές των καυσίμων έχουν πάρει την ανιούσα και είναι χαρακτηριστικό ότι από έναν μέσο όρο τιμής στην αμόλυβδη 1,35 ευρώ στις αρχές Δεκεμβρίου, πλέον η τιμή του λίτρου ξεπερνά τα 1,50 ευρώ και σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει τα 1,60 ευρώ.
Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στη βενζίνη αυξήθηκε, όπως είχε προαναγγελθεί εδώ και μήνες, με την αύξηση αυτή να περνά στην τελική τιμή τόσο της αμόλυβδης όσο και του πετρελαίου κίνησης, ενώ ακόμη μεγαλύτερη είναι η αύξηση στην τιμή του υγραερίου.
Για ένα φαινόμενο αισχροκέρδειας, στο οποίο έβαλε τη σφραγίδα του το ίδιο το κράτος έκανε λόγο ο πρόεδρος του Σωματείου Πρατηριούχων Π. Κολόκας.
«Αυτό που έγινε ήταν πρωτοφανές, να προαναγγέλλεται η αύξηση, με συνέπεια όσοι είχαν τη δυνατότητα αγοράς και αποθήκευσης καυσίμων το προηγούμενο διάστημα, να βγουν κερδισμένοι με τη σφραγίδα του κράτους», τόνισε χαρακτηριστικά.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου