Επικαιρότητα

Ικανοποίηση, αλλά με… αστερίσκους

Off

Ο ισχυρός παγετός στην περιοχή, τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην κεντρική Ελλάδα και κυρίως στην Αττική, αλλά και η αύξηση από την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις τιμές των καυσίμων έπαιξαν το ρόλο τους για την επισκεψιμότητα στην περιοχή των Ιωαννίνων.
Παρότι κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου, φτάνοντας μέχρι και το 80% σε πληρότητα, η εικόνα ήταν διαφορετική σε σχέση με τα Χριστουγέννα, όπου οι πληρότητες άγγιξαν στους περισσότερους προορισμούς το 100%.
Η περιοχή των Τζουμέρκων μπορεί κάλλιστα να αναδειχθεί σε «πρωταθλήτρια» των ημερών, κερδίζοντας συνεχώς έδαφος τα τελευταία χρόνια και αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα φυσικά πλεονεκτήματα σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές παρεχόμενες υπηρεσίες.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βορ. Τζουμέρκων Γ. Σεντελέ υπάρχει ικανοποίηση στον κλάδο για την επισκεψιμότητα, αλλά και αισιοδοξία για το τριήμερο των Θεοφανίων. «Είναι γεγονός ότι τα Τζουμέρκα έχουν μπει γερά στον τουριστικό χάρτη της περιοχής. Οι επισκέπτες φεύγουν ευχαριστημένοι και αυτό που εισπράττουμε είναι ότι ο λόγος μεταξύ τιμών σε καταλύματα και εστίαση, σε σχέση με την εξυπηρέτηση και τις υπηρεσίες βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο», σημείωσε ο κ. Σεντελές.

Περιμένουν  χιόνι στο Μέτσοβο
Ελαφρά μειωμένη ήταν η επισκεψιμότητα στο Μέτσοβο τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς με τον Δήμαρχο Κ. Τζαφέα να τονίζει πάντως ότι υπάρχει αισιοδοξία και ετοιμότητα στο μέγιστο δυνατό βαθμό για την υποδοχή των χιονοπτώσεων και τη λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων.
«Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις και επικρατήσουν οι νοτιοδυτικοί άνεμοι από την Τετάρτη, θα έχουμε χιονοπτώσεις και θα λειτουργήσουν τα χιονοδρομικά, που είναι έτοιμα να εξυπηρετήσουν τον κόσμο», σημείωσε.

Ικανοποίηση στο Ζαγόρι
Οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες το τελευταίο 20ημερο στην περιοχή του Ζαγορίου έχουν εκτινάξει στα ύψη το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων, για την θέρμανση των ξενοδοχειακών υποδομών.
Ο δήμαρχος Ζαγορίου Β. Σπύρου έκανε λόγο για ένα διαχρονικό πρόβλημα, που δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί, εάν δεν υπάρξουν συγκεκριμένες αποφάσεις σε πολιτικό επίπεδο. 
Οι πληρότητες ήταν ικανοποιητικές έως και υψηλές στα καταλύματα και στα ξενοδοχεία, αντίστοιχα, στα περισσότερα χωριά του Ζαγορίου και για το τριήμερο των Φώτων όλα δείχνουν ότι θα κινηθούν ακόμη καλύτερα.  
Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι δικαίως το Ζαγόρι έχει αποκτήσει τον τίτλο του αγαπημένου τουριστικού προορισμού Ελλήνων και ξένων επισκεπτών καθόλη τη διάρκεια του έτους, κυρίως βέβαια σε περιόδους εορτών και αργιών. 
«Ζητούμενο, όμως  και στόχος όλων μας είναι να κρατάμε ψηλά αυτόν τον τίτλο, μέσα από την συνεργασία, την κοινή προσπάθεια και αλληλεγγύη όσων δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο», τόνισε ο κ. Σπύρου, σημειώνοντας ότι, τόσο η αναβαθμισμένη Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου, όσο και το Γραφείο Τουρισμού που λειτουργεί στο Δήμο, εργάζονται και συνεργάζονται με τους φορείς (Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου, ΖΕΝ) των επαγγελματιών του κλάδου για να στηρίξουν το τουριστικό προϊόν, ώστε να προκύπτουν πάντα καλύτερα αποτελέσματα για τις ίδιες τις επιχειρήσεις και συνολικά για το Ζαγόρι.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δήμαρχος Ζαγορίου στην ανάγκη να παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες στους πολυάριθμους επισκέπτες, δεδομένου ότι οι ίδιοι μπορούν να προβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο την περιοχή: «Δεν αρκεί μόνο η φυσική ομορφιά, η προστασία του περιβάλλοντος και ο σπουδαίος πολιτισμός του τόπου μας, που αποτελούν σήμα κατατεθέν για το Ζαγόρι, αλλά απαιτείται διαρκής αγώνας και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων για να προσελκύουμε επισκέπτες οι οποίοι θα φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις». 

Τροχοπέδη τα μεταφορικά
Μέχρι και το 80% άγγιξε η πληρότητα στην περιοχή των Ιωαννίνων τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς με την πλειονότητα των επισκεπτών να είναι από την Ελλάδα αν και τους τελευταίους μήνες αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς η επισκεψιμότητα από το εξωτερικό.
Στην καλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων στάθηκε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Ένωσης Ξενοδόχων Στ. Σιούτης, τονίζοντας ωστόσο πως η αύξηση στην τιμή των καυσίμων τις τελευταίες ημέρες αποτέλεσε τροχοπέδη για την αύξηση της επισκεψιμότητας.

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου