Επικαιρότητα

Μικρό διάλλειμα… και επιστροφή του κρύου

Off

Ακόμη πιο έντονο θα είναι το κρύο στην περιοχή των Ιωαννίνων τις επόμενες ημέρες, αφού μία μικρή ανάπαυλα με άνοδο της θερμοκρασίας σήμερα Τρίτη θα δώσει την θέση της από την Τετάρτη σε ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, που αυτή τη φορά θα φέρει και χιονοπτώσεις.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας το πρώτο κύμα με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά θα διατηρηθεί μέχρι την Πέμπτη.
Από την Παρασκευή όμως ο καιρός θα αλλάξει και πάλι και η περιοχή θα δεχθεί εκ νέου ένα ισχυρό κύμα ψύχους ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι αρχικές προβλέψεις για την ελάχιστη θερμοκρασία ανήμερα των Θεοφανίων στην περιοχή των Ιωαννίνων κάνουν λόγο μέχρι και για -14 βαθμούς Κελσίου!
Ο παγετός πάντως εξακολουθεί να παραμένει έντονος και αυτό είναι ευδιάκριτο σε όποιον κινείται στην πόλη και ειδικότερα στο παραλίμνιο τις πρώτες πρωινές ώρες. Η λίμνη Παμβώτιδα δεν εμφανίζει την εικόνα του 2002 τότε που είχε παγώσει ολόκληρη, όμως στην περιοχή του Μώλου τις τελευταίες δύο ημέρες και κατά τις πρωινές ώρες δημιουργούνται μεγάλα τμήματα πάγου, προσφέροντας μεταξύ άλλων… καταφύγιο στα πουλιά που διαβιούν στην Παμβώτιδα, αλλά και όμορφες εικόνες τις οποίες απαθανατίζουν ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι.
Στα αξιοσημείωτα πάντως για την περίοδο του Δεκεμβρίου είναι και τα στοιχεία που αναδεικνύουν την ξηρότητα του μήνα, ένας από τους πλέον άνυδρους των τελευταίων δεκαετιών, κατά τον οποίο καταγράφηκαν μόλις 3 χιλιοστά βροχής, με τον μέσο όρο να βρίσκεται στα 175 χιλιοστά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου