Επικαιρότητα

Είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε την κατάσταση της οικονομίας και της χώρας

Off

Σε εκλογική ετοιμότητα βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία και ο κομματικός μηχανισμός μπροστά στο νέο πολιτικό αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, αλλά κυρίως μπροστά στον απρόβλεπτο χαρακτήρα του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα που μπορεί να προκηρύξει ανά πάσα στιγμή εκλογές.
Τουλάχιστον αυτή είναι η εκτίμηση κορυφαίων κομματικών στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεταξύ αυτών και του βουλευτή Ιωαννίνων Κ. Τασούλα, που σε δηλώσεις του στο ITV επισήμανε πως η Ν.Δ. δεν μπορεί να εκβιάσει ή να επιβάλλει εκλογές όπως έγινε το 2015 από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, αλλά ζητά εκλογές, γιατί αυτό επιτάσσει η αναγκαιότητα της επίλυσης των προβλημάτων της χώρας.
«Δεν μπορώ να προβλέψω εάν οι εκλογές θα γίνουν αργότερα ή συντομότερα. Φοβάμαι όμως ότι ούτε ο κ. Τσίπρας έχει κατασταλάξει μέσα του. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να εμφανίσει στο προσκήνιο τις εκλογές, ως αποτέλεσμα ενός δήθεν εκβιασμού ή μίας εχθρικής κίνησης του κατεστημένου που τον πολεμά.
Ο κ. Τσίπρας ακολουθεί τη μέθοδο του διχασμού του ελληνικού λαού και την δημιουργία εχθρών, έτσι ώστε όταν αποφασίσει να προσφύγει σε εκλογές, να εμφανιστεί περίπου ως σαμποταρισμένος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας.

Η διαφορετική αντίληψη
Η Νέα Δημοκρατία συμπλήρωσε ένα χρόνο από την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της και σύμφωνα με τον κ. Τασούλα σήμερα πατά περισσότερο από ποτέ γερά στα πόδια της, όχι στη λογική του λιγότερου κακού, σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στη λογική μίας διαφορετικής πολιτικής αντίληψης για την επίλυση των προβλημάτων της χώρας.
«Η Ν.Δ. έχει γυρίσει οριστικά την πλάτη στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία και απευθύνεται στον ελληνικό λαό με ειλικρίνεια, χωρίς να υπόσχεται τα πάντα στους πάντες. Δεσμευόμαστε για μειώσεις φόρων, αλλά όχι σε όλους, δεσμευόμαστε για μείωση 30% στον ΕΝΦΙΑ, για μειώσεις τη φορολογία των επιχειρήσεων, στην φορολόγηση των αγροτών, για ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας, για πρόκληση επενδύσεων.
Είμαστε σήμερα σε θέση να ανακτήσουμε τη χαμένη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και να βελτιώσουμε την κατάσταση της οικονομίας και της χώρας», σημείωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. 

Νέα μέτρα ενόψει…
Το 2017 σύμφωνα με τον κ. Τασούλα είναι το έτος στο οποίο θα κορυφωθεί η επιδείνωση που έχει προκαλέσει στην οικονομία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και φυσικά η διάψευση των προσδοκιών των πολιτών που τους στήριξαν με την ψήφο τους το 2015.
Έτσι, έκανε αναφορά στις αυξήσεις των άμεσων και έμμεσων φόρων, επιμένοντας στους δεύτερους, που όπως είπε είναι «η πιο αντιλαϊκή και άνιση φορολογία».
Εκκρεμεί ακόμη το κλείσιμο της αξιολόγησης με τον κ. Τασούλα να τονίζει πως κάποια στιγμή θα ολοκληρωθεί, όμως το αποτέλεσμα δε θα είναι καθόλου αμελητέο.
«Υπάρχουν βάσιμοι φόβοι ότι το άρον – άρον του κ. Τσίπρα για να κλείσει την αξιολόγηση θα φέρει μαζί και νέα μέτρα 700 εκ. Ευρώ, που μεταφράζεται σε μειώσεις συντάξεων, επιδομάτων, μισθών και νέα φορολογία».

Δεν υπάρχει 
παραπλανηθείς λαός
Καταλήγοντας ο κ. Τασούλας, αφού έκανε μία σύντομη αναδρομή από το τέλος του 2014 μέχρι και την δεύτερη εκλογική αναμέτρηση του 2015 τόνισε πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι δύο κόμματα – γεννήματα της κρίσης και όχι καταλύτες της πολιτικής επίλυσης των προβλημάτων.
«Η συγκυβέρνηση αυτή εξελέγη με βάση του θυμό και την αγανάκτηση του κόσμου απέναντι σε εμάς. Προσωπικά πάντως, δε δέχομαι τη θεωρία του παραπλανηθέντος λαού, γιατί ένα τέτοιο συμπέρασμα θα είχε ως αποτέλεσμα, μία γενική κατάθλιψη. Ο λαός παίρνει την ευθύνη που του αναλογεί και εκτιμώ στις δύο εκλογές του ’15 και στο δημοψήφισμα έβγαλε το άχτι του. Ακολούθησαν όμως τα γνωστά αποτελέσματα ειδικά της πρώτης περιόδου Τσίπρα – Βαρουφάκη, που επιδείνωσαν καθοριστικά τη θέση της χώρας», κατέληξε ο βουλευτής της Ν.Δ.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ