Επικαιρότητα

1.124 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα

Off

Καλύτεροι ήταν οι δείκτες για τα τροχαία κατά τον Δεκέμβριο στην Ήπειρο σε σχέση με άλλους μήνες φέτος με εξαίρεση τα αυξημένα ατυχήματα με σοβαρούς τραυματισμούς σε σχέση με το 2015. 
Πιο αναλυτικά από τα συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Δεκέμβριο του 2016, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, προκύπτει ότι στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 7 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 11 το 2015). Ειδικότερα, σημειώθηκαν: 
– 1  θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα (όπως και το 2015)
– 4 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (κανένα το 2015)
– 2 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 10 το 2015)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 10 παθόντες (έναντι 18 το 2015). Ειδικότερα, καταγράφηκαν: 
– 1  νεκρός (όπως και το 2015) 
– 4  σοβαρά τραυματίες (κανένας το 2015) 
– 5  ελαφρά τραυματίες (έναντι 17 το 2015)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: 
•οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
•υπερβολική ταχύτητα
•κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας 
•παραβίαση προτεραιότητας
•ολισθηρότητα του οδοστρώματος
•έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση 
•λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς

Οι παραβάσεις
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά  6.296 παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του. 
Βεβαιώθηκαν: 1.124 για υπερβολική ταχύτητα, 41 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), 65 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 70 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 89  για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 44  για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 1 για παραβίαση προτεραιότητας, 36 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 39 για αντικανονικό προσπέρασμα, 35 για αντικανονικούς ελιγμούς, 19 για φθαρμένα ελαστικά.
Τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν ακόμα 76 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 192 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου