Επικαιρότητα

Πώς το διαδίκτυο αλλάζει την τουριστική αγορά

Off

Η αλλαγή του μοντέλου που ακολουθείται και εφαρμόζεται στη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων στην περιοχή της Ηπείρου και ειδικότερα στα ορεινά προβάλλει πλέον ως επιτακτική αναγκαιότητα για τους επαγγελματίες του κλάδου.
Η αναγκαιότητα αυτή φάνηκε ακόμη περισσότερο την περίοδο των εορτών όπου η επισκεψιμότητα ήταν ικανοποιητική, δεν προσέγγισε όμως τα αντίστοιχα δεδομένα της περσινής περιόδου.
Πολλά τουριστικά καταλύματα δεν σημείωσαν πληρότητες πάνω από το 50% με τον Λευτέρη Ζαρκάδα, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου, να επισημαίνει πως το διαδίκτυο έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο επιλογής του χώρου όπου θα καταλύσει κάθε επισκέπτης.
«Πλέον όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο και αυτό που φαίνεται είναι πως οι επισκέπτες επιλέγουν τις μονάδες που προσφέρουν τις περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες, έστω κι αν είναι σε ακριβότερες τιμές από άλλες. Θεωρούμε, ότι θα πρέπει να κινηθούμε σε μία διαφορετική κατεύθυνση εξειδίκευσης. Η πρόταση την οποία καταθέτουμε ως Ομοσπονδία είναι η εξειδίκευση των καταλυμάτων, που δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις σύγχρονες παροχές με υπαλλήλους όλο το χρόνο.
Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να απευθύνονται σε συγκεκριμένες ομάδες, όπως είναι οι οικογένειες, ή τα ζευγάρια ή οι περιπατητές, οι ορειβάτες και ούτω καθεξής», τόνισε ο κ. Ζαρκάδας.

Πρόταση για νέο όργανο
Ακόμη, ο κ. Ζαρκάδας αναφέρθηκε και στο πόσο πολύ επηρέασε την επισκεψιμότητα ειδικά την περίοδο των Θεοφανείων η συνήθης τρομολαγνεία των αθηναϊκών ΜΜΕ, για τις καιρικές συνθήκες.
«Έχουμε συνηθίσει από το παρελθόν σε αντίστοιχη αντιμετώπιση, όμως έχουμε ευθύνη και εμείς ως τοπικοί φορείς, τοπικοί άρχοντες και συλλογικότητες. Μπορούμε και πρέπει να συγκροτήσουμε ένα συλλογικό όργανο που να αναλαμβάνει την ευθύνη να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους φαινόμενα την τελευταία στιγμή. Το ότι στην Αθήνα υπάρχει κακοκαιρία, δεν σημαίνει ότι υπάρχει και στην Ήπειρο. Και εάν ακόμη υπάρχει είμαστε συνηθισμένοι, οι δρόμοι είναι πάντα ανοιχτοί και δεν υπάρχει περίπτωση να αποκλειστεί κανείς», κατέληξε.

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ