Επικαιρότητα

Χωρίς προβλήματα η επιστροφή στα θρανία

Off

Σε απόλυτη ετοιμότητα επανεκτίμησης και επανασχεδιασμού της λειτουργίας των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βρίσκεται ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με τις υπηρεσίες εκπαίδευσης.
Μετά από δύο εβδομάδες διακοπών για τις εορτές των Χριστουγέννων, ήταν ένα ζητούμενο με τις πολικές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών εάν τα σχολεία θα άνοιγαν κανονικά, χωρίς προβλήματα.
Αυτό και τελικά έγινε, με τους περισσότερους διευθυντές των σχολικών μονάδων να έχουν φροντίσει από τις προηγούμενες ημέρες ώστε να λειτουργούν τα καλοριφέρ και τα σχολεία και οι αίθουσες να έχουν κανονικές θερμοκρασίες για να υποδεχθούν τα παιδιά.
Μοναδικό πρόβλημα στα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών υπήρξε στο 6ο Δημοτικό στη Βρυσούλα όπου λόγω βλάβης το καλοριφέρ σταμάτησε να λειτουργεί και οι μαθητές αποχώρησαν μετά τη δεύτερη ώρα των μαθημάτων.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας Π. Κολόκα, μόνο μικροπροβλήματα διαπιστώθηκαν σε κάποια σχολεία, που επιλύθηκαν όμως από τις διευθύνσεις.
Αναφορικά πάντως με τις επόμενες ημέρες εάν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για χιονοπτώσεις και νέα πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη το βράδυ και την Τετάρτη, προφανώς ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με τις υπηρεσίες εκπαίδευσης θα αποφασίσει για την λειτουργία ή όχι των σχολείων.

Έξι παιδικοί κλειστοί
Κλειστοί μέχρι νεοτέρας θα παραμείνουν έξι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ιωαννιτών λόγω προβλημάτων που έχουν ανακύψει από το παγετό.
Η σχετική ανακοίνωση έγινε από τον ΟΚΠΑΠΑ. Κλειστοί θα είναι οι ακόλουθοι παιδικοί σταθμοί:
8ος Παιδικός Σταθμός Κατσικάς
4ος Παιδικός Σταθμός Καρδαμιτσίων
Παιδικός Σταθμός Δροσοχωρίου
Παιδικός Σταθμός Λογγάδων
Παιδικός Σταθμός Αμπελιάς
και 5ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Κιάφας, λόγω διακοπής της ύδρευσης.
«Έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες της αποκατάστασης της ύδρευσης και ελπίζουμε να αποκατασταθεί σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς το ταχύτερο δυνατό», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΚΠΑΠΑ.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου