Αθλητικά

Μία ακόμη χρονιά γεμάτη διακρίσεις

Off

Τους Ολυμπιονίκες Γ. Τζιάλλα, Γ. Τσίλη και Στεφ. Ντούσκο και ακόμη τους αθλητές που πέτυχαν νίκες και διακρίσεις σε Παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κωπηλασίας, για το 2016, τίμησε ο ΝΟΙ στην καθιερωμένη, ετήσια εκδήλωση, που πραγματοποίησε το απόγευμα των Θεοφανείων. 
Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, με επιτυχίες δεκαετιών αποτελεί διαχρονικά μία ζωντανή διαφήμιση και προβολή της πόλης στα πέρατα του κόσμου, αναδεικνύοντας κορυφαίους αθλητές, με διακρίσεις και επιτυχίες που αντανακλούν πρωτίστως στη δουλειά και στις θυσίες τους και δευτερευόντως στην πόλη τους.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών εκτός από τους αθλητές και τους προπονητές τους, η διοίκηση του ΝΟΙ και ακόμη σύσσωμες οι αρχές του τόπου.
Ο πρόεδρος του Ομίλου Χρ. Αλεξίου αναφέρθηκε στις μεγαλύτερες διακρίσεις της χρονιάς που πέρασε για τον Όμιλο, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς όλους εκείνους που βοήθησαν και συνεχίζουν να βοηθούν τον Όμιλο, να πετύχει τους στόχους του.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην επιτυχημένη διεξαγωγή της δεύτερης φάσης του στα Γιάννενα, ευχαριστώντας για τη στήριξη την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννιτών και το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο «Καλλιπάτειρα». Μίλησε επίσης για τους αθλητές του Ομίλου που εισήχθησαν σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ της επιλογής τους βοηθούμενοι από το bonus 10% που εξασφάλισαν χάρη στις αγωνιστικές τους επιτυχίες, ενώ έμφαση έδωσε στο καινούριο και ανανεωμένο με νέα στελέχη Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΟΙ και στο ενισχυμένο τεχνικό τιμ, δηλώνοντας απολύτως αισιόδοξος για τη συνέχιση και εξέλιξη του Ομίλου.

Οι χαιρετισμοί των επισήμων
Για τη σπουδαία ιστορία και την παράδοση του ΝΟΙ στις επιτυχίες που δεν είναι μόνο πανελλήνιες αλλά και διεθνείς έκανε λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Καραμπίνας, ενώ ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας συνεχάρη Διοίκηση, προπονητές και αθλητές για την προσπάθεια που καταβάλλουν και τόνισε πως ο Δήμος θα είναι πάντα δίπλα στο σωματείο με όσες δυνάμεις διαθέτει. 
Με αντίστοιχα θερμά λόγια αναφέρθηκαν στις επιτυχίες της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας που, όπως είπαν, τιμούν τα Γιάννενα, την πόλη που έχει αναδείξει τόσους Ολυμπιονίκες στο συγκεκριμένο άθλημα, τόσο οι Αντιδήμαρχοι Παντελής Κολόκας και Δημήτρης Κατηρτσίδης όσο και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων Κώστας Γκόγκος, αλλά και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού Βασίλης Καλούδης, ευχόμενοι στον ΝΟΙ να έχει ανάλογη συνέχεια και να εξακολουθήσει να γράφει ιστορία.
Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος επισήμανε την ανάγκη η Πολιτεία να στηρίζει πιο έμπρακτα τους αθλητές που δοξάζουν το εθνόσημο της Ελλάδας στα πέρατα του κόσμου, χαρακτηρίζοντας ως πολύ μικρή ανταμοιβή το bonus του 10% στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, παλιός αθλητής ο ίδιος του ΝΟΙ, τόνισε πως τα λόγια και οι ευχές δεν αρκούν, οι Ολυμπιονίκες, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές και τα σωματεία που τους αναδεικνύουν με πολύ κόπο κι αγώνα, πρέπει να ενισχύονται απ’ όλους με έμπρακτο τρόπο, προσθέτοντας πως ο ερασιτεχνικός αθλητισμός πρέπει να υποστηρίζεται με bonus και πριμ τέτοια που να αποκαθιστούν το μέλλον των παιδιών.
Για τον ΝΟΙ και την πολύχρονη αθλητική προσφορά του μίλησαν επίσης ο πρώην Υπουργός Αντώνης Φούσας, ο πρώην Δήμαρχος και πρώην Πρόεδρος του Ομίλου Χαρίλαος Τόλης, το μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας Κώστας Νταλαμάγκας, η παλιά Ολυμπιονίκης της Κωπηλασίας Τόνια Σβάιερ, ο μοναδικός σήμερα επιζών απ’ τα ιδρυτικά μέλη του ΝΟΙ Γιώργος Νικολαΐδης, ο Τέλης Καζαντζής, επί σειρά ετών μέλος της Διοίκησης του Ομίλου και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Ιωάννης Μήτσης. Παραβρέθηκαν ακόμα και έκαναν βραβεύσεις εκπρόσωποι της 8ης Ταξιαρχίας Πεζικού, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Εκτός από τους αθλητές, στην εκδήλωση βραβεύθηκαν, τέλος, ο Γιαννιώτης Ομοσπονδιακός Τεχνικός Τόλης Παλαιοπάνος, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σκληρή προσπάθεια που κατέβαλλαν τα παιδιά της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας ώστε να φτάσουν να στεφθούν Ολυμπιονίκες στο Ρίο και οι προπονητές του Ομίλου Αγγελική Γκρέμου, Φώντας Παπάζογλου, Λευτέρης Τζίμας, Θανάσης Μπουκουβάλας και Αλέξανδρος Φώτης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου