Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 07:40
Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιανουαρίου 2017
Επικαιρότητα

Οι εκπτώσεις που γεννούν ελπίδες στην αγορά

Off

Μπορεί η ασθενής χιονόπτωση και το τσουχτερό κρύο που επικρατεί στην περιοχή να έχουν επηρεάσει την κίνηση των καταναλωτών στην αγορά και τα εμπορικά καταστήματα, ωστόσο τα μέλη του εμπορικού κόσμου δεν μπορεί παρά να περιμένουν και να ελπίζουν σε αύξηση της αγοραστικής κίνησης κατά την περίοδο των εκπτώσεων.
Η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων ξεκίνησε τη Δευτέρα με τις προσδοκίες να είναι ιδιαίτερα υψηλές, όπως αντίστοιχα υψηλά είναι και τα ποσοστά των εκπτώσεων που ξεκινούν από το 30% και φτάνουν μέχρι και το 60%.
Τα διαστήματα των εκπτώσεων όπως έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια είναι αυτά που περιμένουν και οι καταναλωτές και οι έμποροι με την ίδια ανυπομονησία, οι μεν πρώτοι για να βρουν προϊόντα που τους ενδιαφέρουν σε ελκυστικές τιμές, οι δε δεύτεροι να «ξεστοκάρουν» εμπόρευμα και κυρίως να ενισχύσουν το τζίρο τους.
Με δηλώσεις τους στην κάμερα του ITV έμποροι της πόλης τόνισαν ότι είναι αρκετά νωρίς για να εξαχθεί κάποιο συμπέρασμα για την αγοραστική κίνηση, σημείωσαν ωστόσο πως η περίοδος των εορτών ήταν πολύ πιο κάτω από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με μικρές εξαιρέσεις.
Από την άλλη, όσοι καταναλωτές δεν πτοήθηκαν ούτε από το κρύο, ούτε από το χιόνι και βγήκαν στην αγορά έδειξαν ικανοποιημένοι από τα ποσοστά των εκπτώσεων, αν και προβληματισμένοι από την περιορισμένη οικονομική τους δυνατότητα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου