Επικαιρότητα

Γ. ΣΤΥΛΙΟΣ Σε απόγνωση οι παραγωγοί βιολογικών καλλιεργειών

Off

Από τα ποσά των επιδοτήσεων για βιολογικές καλλιέργειες στο πλαίσιο του πενταετούς προγράμματος 2013-2017 έχει καταβληθεί μόνο αυτό που αντιστοιχεί για το 2013.Το θέμα της Κυβερνητικής ολιγωρίας ως προς την καταβολή των σχετικών επιδοτήσεων ανέδειξε στη Βουλή με ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, ο Γιώργος Στύλιος.
Εκτός όμως από τις καθυστερήσεις, συνεχίζει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, επειδή το ποσό επιδότησης ανά στρέμμα είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα, πολλοί καλλιεργητέςσκέφτονται να αποχωρήσουν από αυτό. Όμως και στην περίπτωση αυτή βρίσκονται σε αδιέξοδο, δεδομένου ότι θα χάσουν τα χρήματα που τους οφείλονται και θα πρέπει να επιστρέψουν το ποσό που τους έχει καταβληθεί για το έτος 2013.
Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες και το μεγάλο κόστος: παραγωγής, βιολογικής πιστοποίησης, ασφαλίστρων και ασφαλιστικών εισφορών,σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές πώλησης, έχει οδηγήσει τους παραγωγούς σε δεινή θέση.
Καταλήγοντας ο κ. Στύλιος ερωτά τον Υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων:
Που οφείλονται οι μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδοτήσεων για τις βιολογικές καλλιέργειες, εάν προτίθεται το υπουργείο να προχωρήσει στην καταβολή τους και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των παραγωγών.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου