Επικαιρότητα

Πολιτική κόντρα σε… λευκό φόντο

Off

Με περισσότερα μηχανήματα, αφού μισθώθηκαν και άλλα ιδιωτικά, ο Δήμος Ιωαννιτών επιχειρεί από χθες το πρωί να ολοκληρώσει τον αποχιονισμό της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων.
Η κατάσταση δεν είναι εύκολη, κυρίως εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, που έχουν ως συνέπεια να παγώσουν τα χιόνια στο οδόστρωμα και να μετατραπούν τα πεζοδρόμια σε παγίδες για τους πολίτες.
Παρόλα αυτά το εργοτάξιο και η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Νάστο πέτυχε το στόχο που είχε θέσει και αυτός δεν ήταν άλλος από το να μείνουν ανοιχτές οι κεντρικές οδικές αρτηρίες την Τετάρτη και σταδιακά να γίνεται ο αποχιονισμός στα δημοτικά διαμερίσματα, στις τοπικές κοινότητες και φυσικά στους παράδρομους της πόλης.
Για το λόγο αυτό και επειδή η κίνηση των μεγάλων οχημάτων είναι αδύνατη στους μικρούς δρόμους, μισθώθηκαν τα μικρά αποχιονιστικά από ιδιώτες, τα οποία σύμφωνα με τον κ. Νάστο είναι δυσεύρετα στην περιοχή μας.
«Κατανοούμε τα προβλήματα και τις διαμαρτυρίες των συμπολιτών, όμως θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ποσότητα του χιονιού ήταν τόσο μεγάλη που κανείς δεν την περίμενε και επίσης δεν έχουμε τον μηχανισμό, που να μπορεί να καθαρίσει ολόκληρο το Δήμο σε μία ή δύο ημέρες.
Έχουμε τη βοήθεια της Περιφέρειας Ηπείρου, ζητήσαμε και μας δόθηκαν κάποια μηχανήματα για να τα χρησιμοποιήσουμε και κάθε ώρα που περνά η κατάσταση βελτιώνεται», σημείωσε ο κ. Νάστος που απάντησε και στην κριτική που δέχεται η δημοτική αρχή για τη διαχείριση της κρίσης και ειδικότερα στην παράταξη «Γιάννενα Τώρα» και στον κ. Μπαρτζώκα.
«Εάν είχε φροντίσει να επικοινωνήσει μαζί μας θα γνώριζε ότι από την Τετάρτη είχαμε 20 μισθωμένα μηχανήματα και χθες μισθώσαμε και άλλα. Δυστυχώς, από το γραφείο μπορεί εύκολα οποιοσδήποτε να κάνει κριτική», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Στην τύχη της η πόλη»
Η παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» με ανακοίνωσή της χθες το μεσημέρι ασκεί δριμύτατη κριτική στη δημοτική αρχή τονίζοντας ότι έφτασε μόλις ένα μικρό κύμα κακοκαιρίας, για να πνίξει τα όνειρα και τους μεγαλοιδεατισμούς του δημάρχου και της δημοτικής αρχής.
«Αυτό το μικρό κύμα κακοκαιρίας, ξεγύμνωσε κυριολεκτικά την Δημοτική Αρχή και απέδειξε για μια ακόμη φορά, την  επιπολαιότητα και την ανικανότητα της στη διαχείριση, ακόμη και των πιο στοιχειωδών ζητημάτων, που αφορούν την  τύχη των πολιτών αυτής πόλης.
Νέκρωσε ολόκληρος ο Δήμος, όχι τόσο από την χιονόπτωση, αλλά κυρίως από την αδυναμία των υπηρεσιών του Δήμου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα  της χιονόπτωσης, που παρά τις  προειδοποιήσεις της  ΕΜΥ, η Δημοτική Αρχή τις αγνόησε, αφήνοντας την πόλη στην τύχη της
Άφαντοι οι υπεύθυνοι, αν υπάρχουν, άφαντος και ο ίδιος ο Δήμαρχος, ο οποίος προφανώς μελετούσε τις δικαιολογίες, τις οποίες έπρεπε να επιστρατεύσει για να καλύψει τη γύμνια ολόκληρου του Δήμου, ο οποίος αφέθηκε για μια ακόμη φορά στο έλεος της κακοκαιρίας 
Άφαντα τα μηχανήματα, ακόμη και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ανύπαρκτα τα μηχανήματα στα δημοτικά διαμερίσματα, τα οποία και σε αυτή την περίπτωση γνώρισαν την πλήρη αδιαφορία και εγκατάλειψη. 
Άφαντα τα δήθεν δεκάδες ιδιωτικά μηχανήματα που θα έκαναν τους αποχιονισμούς.
Άφαντες οι αλατιέρες. Παρούσα μόνο η ανικανότητα για μια ακόμη φορά της Δημοτικής Αρχής, η οποία με μια ανακοίνωση της απλά  προσπάθησε να διασκεδάσει την αγωνία των πολιτών, οι οποίοι «έπρεπε  να κλειστούν  στα σπίτια τους μακριά από τις επιχειρήσεις και τις εργασίες τους».
Κατόπιν όλων αυτών αναρωτιέται κανείς, αν  είναι ικανή αυτή  Δημοτική Αρχή να διαχειριστεί μεγάλα ζητήματα της πόλης, όταν στα πολύ μικρά απέτυχε παταγωδώς!», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ανεπαρκής η αντίδραση»
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ανακοίνωση της παράταξης «Γιάννενα Τώρα», που επισημαίνει πως η δημοτική αρχή είναι πρώτη στην επικοινωνία, απούσα όμως όταν τα πράγματα δυσκολεύουν.
Μεταξύ άλλων τονίζει πως η αντίδραση της δημοτικής αρχής ενώ γνώριζε τη δύσκολη κατάσταση, ήταν καθυστερημένη, ενώ γίνεται αναφορά στην καθυστέρηση μίσθωσης ιδιωτικών μηχανημάτων, σε αντίθεση με το ταμειακό διαθέσιμο των 20 εκ. ευρώ.
«Αναφέρει η Δημοτική Αρχή, ως δικαιολογία, ότι τέτοια κακοκαιρία είχε να πλήξει την πόλη πάνω από δέκα χρόνια. Αλλά δυστυχώς δεν είναι μόνο η κακή διαχείριση μιας χιονόπτωσης, ήταν και οι πλημμύρες, οι σεισμοί και γενικά όλες οι δυσκολίες που αντιμετώπισε η πόλη στις οποίες οι Δημοτικοί μας Άρχοντες βαθμολογήθηκαν «κάτω από τη βάση». 
Κι ενώ ο κος Δήμαρχος Ιωαννίνων μιλά στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook για «μάχη» με το χιόνι και θριαμβολογεί, εν είδει πολεμικού ανακοινωθέντος, οι δημότες του Δήμου Ιωαννιτών, της πόλης αλλά, κυρίως, των περιφερειακών οικισμών, αισθάνονται ότι ζουν σε ένα άλλο σύμπαν.
Όσον αφορά στον κ. Νάστο, τον καθ’ ύλην αρμόδιο αντιδήμαρχο, ακούγοντάς τον σχηματίζει κανείς την εντύπωση ότι η πόλη των Ιωαννίνων έχει έναν μόνο δρόμο, την οδό Χατζηκώστα-Δουρούτης. Ιδιαίτερα αναποτελεσματική διαχείριση για 20 εκχιονιστικά μηχανήματα».

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ