Επικαιρότητα

Διαχειρίσιμη η κατάσταση, αλλά παραμένουν σε επιφυλακή

Off

Εν αναμονή του επόμενου κύματος της κακοκαιρίας, που λογικά, δε θα είναι με τα ίδια χαρακτηριστικά, αλλά θα περιλαμβάνει αρκετές βροχοπτώσεις και άνοδο της θερμοκρασίας, με μικρή ίσως εξαίρεση τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, σε συνεργασία με τους δήμους συνεχίζει την προσπάθειά της για αποχιονισμό του οδικού δικτύου.
Οι παρεμβάσεις των δύο τελευταίων ημερών έγιναν περισσότερο στοχευμένα, εκεί που είχαν διαπιστωθεί συγκεκριμένα προβλήματα, ενώ βάρος δόθηκε στη διάνοιξη οδικών προσβάσεων προς γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις σε ορεινές περιοχές.
Η κατάσταση κρίνεται διαχειρίσιμη με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, χωρίς πάντως κανείς να εφησυχάζει, ενώ διευκρινήσεις δόθηκαν και για το θέμα που έχει προκύψει με την επάρκεια αλατιού. Όπως τόνισε ο Δημ. Μαυρογιώργος, η Περιφέρεια είχε προμηθευτεί εκατοντάδες τόνους αλάτι, ο οποίο διατέθηκε για τον αποχιονισμό που έγινε και από τους δήμους, όμως το πρόβλημα προέκυψε εξαιτίας του συνωστισμού στις αλυκές του Μεσολογγίου.
Λόγω της αυξημένης ζήτησης για αλάτι σχεδόν από το σύνολο της χώρας, οι αλυκές δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν τα εκατοντάδες φορτηγά που φτάνουν στο Μεσολόγγι, με την αναμονή κάποιες ημέρες να ξεπερνά και τις 10 ώρες!.
Στο μεταξύ την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του μηχανισμού εξέφρασε ο Περιφερειάχης Αλ. Καχριμάνης μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο ITV τονίζοντας πως το λεκανοπέδιο δεν είχε την εμπειρία να αντιμετωπίσει τόσο δύσκολες καταστάσεις.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο είχε η απάντηση του κ. Καχριμάνη στη δυσαρέσκεια που εξέφρασε νωρίτερα για τη συνεργασία και τη βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος.
«Όπου μας ζητήθηκε βοήθεια τη δώσαμε και γι’ αυτό δεν πρέπει να έχει παράπονο κανείς. Απορρίπτω μετά βδελυγμίας την κριτική και καλά θα είναι ο κάθε δήμαρχος, όταν έχει παράπονο, να το εκφράζει πρώτα σε εμάς και μετά δημοσίως. Εμείς αντιμετωπίζουμε όλους τους δήμους το ίδιο και έχω απαίτηση από όλους να σέβονται την Πολιτική Προστασία για τον αγώνα της. Θεωρώ ότι εξαιτίας του άγχους και της πίεσης των τελευταίων ημερών ασκήθηκε αυτή η κριτική», σημείωσε ο κ. Καχριμάνης.

 

Ανοίγουν 
οι παιδικοί σταθμοί

Κανονικά θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Ιωαννιτών. Ωστόσο, επειδή οι μετεωρολογικές προβλέψεις δημιουργούν έντονη αμφιβολία για το σκηνικό του καιρού από την Κυριακή το βράδυ, σε νέας επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ