Αθλητικά

Τελικός αύριο με Πανιώνιο!

Off

Ό,τι του έδωσε απλόχερα η τύχη και η ικανότητα σε προηγούμενα παιχνίδια, όπως με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, του το στέρησε η τύχη και η ικανότητα της Ξάνθης. Αυτή είναι σε πολύ λίγες γραμμές η ανάλυση της κυριακάτικης αναμέτρησης του ΠΑΣ με την Ξάνθη εκτός έδρας, στην οποία οι Θρακιώτες επικράτησαν δίκαια με 2-0, με το τελικό σκορ πάντως να φαντάζει υπερβολικό, με βάση την εικόνα της αναμέτρησης.
Στα Πηγάδια της Ξάνθης έγινε ένα πολύ ωραίο και ανοιχτό παιχνίδι, χωρίς σκοπιμότητες με τους γηπεδούχους να παίρνουν τους τρεις βαθμούς, πετυχαίνοντας γκολ στην πρώτη καλή ευκαιρία.
Ο ΠΑΣ από την άλλη, μετά το γκολ των γηπεδούχων άρχισε να ισορροπεί, βρήκε χώρους, δημιούργησε και έχασε κλασικές ευκαιρίες, μέχρι και λίγο πριν την εκπνοή, για να δεχθεί το δεύτερο γκολ στο 88’, όταν και τελείωσε ουσιαστικά το παιχνίδι.
Με την ήττα αυτή, η Ξάνθη έσπασε μία αρνητική σε βάρος της παράδοση, αφού κέρδισε τον ΠΑΣ πρώτη φορά από το 1991(!), οι Γιαννιώτες όμως είναι αυτοί που καλούνται να σπάσουν μία αρνητική παράδοση σε βάρος τους, αύριο Τετάρτη στις 15.00 όπου υποδέχονται στους «Ζωσιμάδες» τον Δεύτερο Πανιώνιο του Βλ. Μιλόγεβιτς.
Το παιχνίδι αυτό μοιάζει σαν «τελικός» για τους Γιαννιώτες, αφού δε θέλουν σε καμία περίπτωση να αυξηθεί κι άλλο η διαφορά τους από τον δεύτερο Πανιώνιο και την Ξάνθη, ενώ με νίκη θα τη μειώσουν στους τρεις.

Καλύτερος από την Τούμπα
Παρότι η ομάδα του Πετράκη πέρασε δύσκολη εβδομάδα, χωρίς να προπονηθεί κανονικά ούτε μία φορά, εμφανίστηκε καλύτερη από ότι στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι όμως ήταν απόλυτα αποτελεσματικοί, με δύο γκολ σε έξι τελικές, σε αντίθεση με τον ΠΑΣ που δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή του ειδικά στο δεύτερο μέρος και τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.
Σοβαρό πρόβλημα για τον ΠΑΣ ήταν αφενός η έλλειψη ενός καθαρόαιμου αμυντικού μέσου, λόγω των απουσιών Λίλα και Γαρουφαλιά, με τους Γιάκο και Κοζορώνη να μην είναι τόσο αποτελεσματικοί στο αμυντικό κομμάτι και αφετέρου στη δεξιά αμυντική πλευρά. Ο Γ. Πετράκης είναι προφανές, ότι δεν έχει καταλήξει στο ποιον εκ των Μπουκουβάλα – Καρανίκα προτιμά περισσότερο, με τον πρώτο να έχει αγωνιστεί περισσότερα παιχνίδια, όμως να έχει σοβαρά προβλήματα στα αμυντικά του καθήκοντα και τον δεύτερο να είναι καλύτερος στα επιθετικά του καθήκοντα, αλλά να εμφανίζει επίσης σοβαρές αδυναμίες στην άμυνα.
Μπουκουβάλας και Γιάκος έχασαν δύο σουτ στο 17’ και το 20’ για να ανοίξει το σκορ στο 22’ η Ξάνθη με τον Σολτάνι, που αξιοποίησε σέντρα του Μπαξεβανίδη. Οι Γιαννιώτες άλλαξαν διάταξη και μόλις στο 25’ ο Μαμπουλού έχασε τεράστια ευκαιρία, αλλά τον πρόλαβαν οι αμυντικοί, πριν σουτάρει ή πριν δώσει στον αμαρκάριστο Ζάιρο που περίμενε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο 48’ ο Ζάιρο έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα αποκρούστηκε σε κόρνερ. Η ώρα περνούσε και ο ΠΑΣ ανέβαινε περισσότερο με τον Πετράκη να ρίχνει στο ματς τους Βιδάλ, Κόντε και Ναδάλες, με το παιχνίδι να γίνεται ροντέο στο τελευταίο τέταρτο. 
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε με τον Ναδάλες στο 85’ και στο 87’ ο Κόντε που μετά από μπαλιά – τρύπα του Βιδάλ, πλάσαρε αλλά ο Ζίφκοβιτς έδιωξε σωτήρια, για να γίνει το 2-0 στην αντεπίθεση με τη μπάλα να βρίσκει το σώμα του Σκόνδρα και να αλλάζει πορεία, στο σουτ του Γιουνές.

Πετράκης: «Σήμερα 
δεν είχαμε τύχη»
Ευχαριστημένος από την απόδοση όχι και το αποτέλεσμα εμφανίστηκε ο Γ. Πετράκης στη συνέντευξη τύπου. «Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια καλά οργανωμένη ομάδα, η οποία το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Ξέραμε ότι ο αντίπαλος δεν δέχεται εύκολα ευκαιρίες και ότι είναι καλά οργανωμένος αμυντικά και ότι η δουλειά μας από την αρχή θα ήταν πολύ δύσκολη.
Απέναντι σε αυτά τα δεδομένα, νομίζω ότι η ομάδα μας έπαιξε καλά κατά διαστήματα. Κάναμε ευκαιρίες και δημιουργήσαμε αρκετές προϋποθέσεις για να κάνουμε κάποιο γκολ, αλλά δεν τα καταφέραμε και επειδή η Ξάνθη είναι πολύ επικίνδυνη στις φάσεις που δημιουργεί και καταφέρνει και πετυχαίνει γκολ, αυτό το πληρώσαμε, ιδίως στο δεύτερο γκολ που είχε και δόση τύχης.
Γενικά είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα, όχι όμως με το αποτέλεσμα, αλλά έτσι είναι η μπάλα. Στο προηγούμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είχαμε την τύχη, σήμερα όχι. Το μυαλό μας από σήμερα είναι στο επόμενο παιχνίδι την Τετάρτη με τον Πανιώνιο γιατί είναι και μικρό το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί».

Λουτσέσκου: «Μεγάλες 
ευκαιρίες ο ΠΑΣ»
Το εγκώμιο του ΠΑΣ έπλεξε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη τύπου.
«Ελέγξαμε έξυπνα και το δεύτερο ημίχρονο και προσπαθούσαμε να εκμεταλλευτούμε τους ελεύθερους χώρους τους οποίους φυσιολογικά θα άφηνε ο ΠΑΣ Γιάννινα, προσπαθώντας να επιστρέψει στο παιχνίδι. Υπήρχαν επίσης και κάποιες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, παρότι ήταν ένα πιο άμεσο παιχνίδι και εμείς θα έπρεπε να περιμένουμε για να εκμεταλλευτούμε αυτή την κατάσταση. Ίσως αξίζαμε το δεύτερο γκολ νωρίτερα στο παιχνίδι, αλλά στο τέλος ήταν μια φανταστική νίκη για εμάς.
Θα πρέπει να αναφέρω ότι η ομάδα των Ιωαννίνων κατάφερε να κάνει κι εκείνη μεγάλες ευκαιρίες, οι οποίες ήταν από δικά μας κόρνερ ή πλάγια και μας βρήκαν στο τρανζίσιον, αλλά οι παίκτες τα έδωσαν όλα, έδειξαν φανταστικό ατομικό πνεύμα για να θυσιαστούν και να παλέψουν αυτές τις καταστάσεις».

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 15 αγώνες)
Ολυμπιακός         38
Πανιώνιος         28
Ξάνθη             28 
Παναθηναϊκός         26
ΑΕΚ             22
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ         22 
Πλατανιάς         21 
Ατρόμητος         21
ΠΑΟΚ             20 -14αγ.
Αστέρας Τρίπολης     18 
Παναιτωλικός         16
Κέρκυρα         13 -14αγ.
ΑΕΛ             13 -14αγ.
Λεβαδειακός         12 
Βέροια         11 -14αγ.
Ηρακλής         7 -13αγ.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ