Επικαιρότητα

Το χιόνι δείχνει ακόμα τα δόντια του

Off

Τεράστια προβλήματα στον αποχιονισμό σε περιοχές του Δήμου Μετσόβου αντιμετωπίζουν από το βράδυ της Τρίτης τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και του Δήμου, με το ύψος του χιονιού να έχει ξεπεράσει τα 70 εκατοστά σε διάφορα σημεία.
Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Μετσόβου βρίσκονται σε αυξημένη εγρήγορση και επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν έκτακτες καταστάσεις.
Ο δρόμος προς τη Βωβούσα είναι αυτός που παρουσιάζει τα περισσότερα προβλήματα, με τη χιονόπτωση να είναι συνεχής και την εκτίμηση που υπάρχει, να αναφέρει ότι εντός των επόμενων ωρών, το ύψος του χιονιού δεν αποκλείεται να ξεπεράσει το ένα μέτρο.
Αυτονόητο είναι πως η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, όπως και σε άλλα τμήματα του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου στο δήμο Βορείων Τζουμέρκων, στο δήμο Κόνιτσας και στο δήμο Ζαγορίου, όπου ούτε χθες λειτούργησαν οι σχολικές μονάδες.
Αντιθέτως, τα σχολεία λειτούργησαν κανονικά σε όλους τους υπόλοιπους δήμους, με λιγότερα προβλήματα αυτή τη φορά από αυτά που διαπιστώθηκαν την Τρίτη.
Στο δήμο Βορείων Τζουμέρκων σοβαρά προβλήματα έχουν διαπιστωθεί στα δίκτυα ύδρευσης, με συνεργεία του δήμου, να αναζητούν και να επιδιορθώνουν συνεχώς βλάβες στη δημοτική ενότητα Κατσανοχωρίων, που εντοπίζονται οι μεγαλύτερες.
Στο δήμο Δωδώνης η αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών της προηγούμενης εβδομάδας έγινε με μεγάλη δυσκολία, όχι μόνο εξαιτίας της έντασης των καιρικών φαινομένων, αλλά και λόγω της έλλειψης προσωπικού και μηχανημάτων.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Χρ. Ντακαλέτσης, τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν έστω και με μικρή καθυστέρηση και αποκαταστάθηκαν οι προσβάσεις προς κάθε περιοχή, αρχικά στις δημοτικές οδούς και στη συνέχεια στις προσβάσεις σε κτηνοτροφικές μονάδες.
«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την ταχύτητα της επίλυσης των προβλημάτων, αλλά τηρουμένων των αναλογιών, μπορούμε να πούμε ότι κινηθήκαμε σχετικά καλά. Το σημαντικό είναι ότι η κακοκαιρία αυτή δεν άφησε ορατά προβλήματα πίσω της, αλλά ό,τι παρατηρήθηκε τις πρώτες ημέρες έχει ήδη αντιμετωπιστεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου