Εκδηλώσεις

Ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Off

Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων,
το Ίδρυμα Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή και το Πνευματικό κέντρο Δήμου Ιωαννιτών,
στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων & Ηρώων του Ολοκαυτώματος, διοργανώνουν εκδήλωση το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου 
Χαιρετισμούς θα κάνουν οι: Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου
Ιρίτ Μπεν- Άμπα, Πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα, Θωμάς Μπέγκας, Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, Καθηγητής και Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων.
Ομιλητής θα είναι ο Διονύσης Δρόσος, Καθηγητής Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που θα μιλήσει με θέμα: «Αντισημιτισμός: ακρότητα και κοινοτοπία. Σκέψεις για τη μνήμη και την ευθύνη της γενοκτονίας».
Στο μουσικό πρόγραμμα θα ερμηνευτούν έργα Τζ. Βέρντι: «Va pensierο» (Η δέηση των σκλάβων) – Από την όπερα «Ναμπούκο» και Έρνεστ Μπλοχ: Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 2 (αποσπάσματα), από τους Βιολί ι: Βύρων καψάλης, Βιολί ιι: Βασιλική Αρλέτου, Βιόλα: Μαριάνθη Καψάλη, Βιολοντσέλο: Γιούρι Μπεσόνοβ
Η εκδήλωση θα κλείσει με την προβολή της επιτυχημένης ταινίας του Λάσλο Νέμες, Ο Γιος του Σαούλ (Ουγγαρία, 2015, 107’. Είσοδος ελεύθερη.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ