Επικαιρότητα

250 κιλά χασίς στα χέρια της Αστυνομίας στην Ήπειρο

Off

Τα 250 κιλά σχεδόν, φτάνουν τα ναρκωτικά που κατάσχεσε η Αστυνομία στην Ήπειρο μέσα σε μία ημέρα και σε δύο περιπτώσεις.
Συνελήφθησαν χτες το μεσημέρι στη γέφυρα Βροσίνας και στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας τρεις άνδρες, οι οποίοι μετέφεραν με δύο αυτοκίνητα, ποσότητα κάνναβης 213 κιλών και 800 γραμμαρίων.
Χτες τα ξημερώματα επίσης στο Μορφάτι Θεσπρωτίας, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, ΙΧΕ αυτοκίνητο, έμφορτο με ποσότητα κάναβης βάρους 37 κιλών και 540 γραμμαρίων, ο οδηγός του οποίου αναζητείται. Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.
Πιο αναλυτικά τώρα για κάθε περίπτωση:
– Η αυτόφωρη σύλληψη τριών εμπόρων ναρκωτικών, που πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι στη Βροσίνα και στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, απέτρεψε την εισαγωγή και διοχέτευση στο εσωτερικό της χώρας  περισσοτέρων από 213 κιλών κάνναβης.
Πρόκειται για έναν 63χρονο ημεδαπό καθώς και δύο υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 27 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης σε συνδυασμό με τα αδικήματα της εισαγωγής στη χώρα, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. 
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, συνελήφθη στη γέφυρα Βροσίνας Ιωαννίνων, ο 63χρονος, γιατί μετέφερε με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, προς το εσωτερικό της χώρας, 10 σάκους που περιείχαν 132 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 213.800 γραμμαρίων. 
Επίσης, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων και οι δύο υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι  επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομποί, ελέγχοντας το δρομολόγιο και διευκολύνοντας τη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Συνολικά, κατασχέθηκαν: 132 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 213 κιλών και 800 γραμμαρίων, δύο οχήματα, επτά κινητά τηλέφωνα. 
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων. 
Στην άλλη περίπτωση, χτες τα ξημερώματα στο Μορφάτι, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης των αστυνομικών και αφού πραγματοποίησε αναστροφή και ανέπτυξε ταχύτητα, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και διέφυγε πεζός, εκμεταλλευόμενος το σκότος και το δασώδες της περιοχής.
Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, στο χώρο των αποσκευών του οχήματος, υπήρχαν 4 σάκοι με 23 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 37.540 γραμμαρίων.
Η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκαν. 
Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου