Επικαιρότητα

Σε διεθνή πόλο πολιτικής μετατρέπονται τα Ιωάννινα

Off

Διεθνής πολιτικός πόλος θα γίνουν τα Ιωάννινα μέσα στη χρονιά που διανύουμε φιλοξενώντας τις κορυφαίες εκδηλώσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο της διπλής Προεδρίας της Ελλάδας για την Πρωτοβουλία Αδριατικής – Ιονίου και την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Περιφέρεια Αδριατικής Ιονίου (EUSAIR).
Οι εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών της Πρωτοβουλίας Αδριατικής – Ιονίου και της EUSAIR, Συνάντηση Υψηλών Αξιωματούχων, το Φόρουμ της EUSAIR με τη συμμετοχή πάνω από 600 ατόμων κι άλλες εκδηλώσεις, ενδεικτικές όλες για το μέγεθος της διοργάνωσης.
Η επιλογή των Ιωαννίνων τιμά και αναδεικνύει προφανώς την πόλη, η οποία έχει την ευκαιρία να καταγράψει διεθνώς το στίγμα της. Και ήταν μία επιλογή που προέκυψε τόσο από την επιθυμία τοπικών φορέων όπως η Περιφέρεια που έχει ενεργό ρόλο στην EUSAIR, όσο και τη δουλειά που έκαναν τα αρμόδια υπουργεία τους τελευταίους μήνες της χρονιάς που πέρασε. Η Περιφέρεια Ηπείρου με το από 7 Ιουνίου, σχετικό έγγραφο της προς τον Πρωθυπουργό αιτήθηκε την ανάληψη της διοργάνωσης του 2ου Forum της “EUSAIR” στην Ήπειρο. Με έγγραφο (18.01.2017) του Υπουργείου Εξωτερικών έκανε γνωστό ότι το αίτημα της Περιφέρειας έγινε δεκτό.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια, η διοργάνωση αυτή θα αποτελέσει οικονομικό και πολιτικό γεγονός ευρωπαϊκής κλίμακας με προσδοκώμενα αποτελέσματα που είναι δυνατόν να καθορίσουν ταχύτατες εξελίξεις στην προώθηση της υλοποίησης έργων διευρωπαϊκών δικτύων που συστηματικά διεκδικεί και στοχεύει η Περιφέρεια μας από την αρχή της θητείας της.
Μετά την εξέλιξη αυτή, η Περιφερειακή Αρχή ευχαριστεί τον Πρωθυπουργό και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργού Εξωτερικών και το Υπουργείο Ανάπτυξης για την θετική ανταπόκριση στο αίτημα της. Από τη μεριά του ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης που γνωστοποίησε επίσης το γεγονός, χαιρετίζει, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, την απόφαση της Κυβέρνησης να επιλέξει τα Ιωάννινα για τη διεξαγωγή των συναντήσεων και συσκέψεων, που θα αποτελέσουν την κορύφωση της διπλής Προεδρίας της Ελλάδας για την Πρωτοβουλία Αδριατικής – Ιονίου και την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Περιφέρεια Αδριατικής Ιονίου (EUSAIR).
Σημειώνει ακόμα ότι σύμφωνα με την ενημερωτική επιστολή που απέστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, η επιλογή αυτή στηρίχθηκε στο γεγονός ότι η Ήπειρος αποτελεί περιφέρεια με πλούσια παράδοση και σημαντικό ιστορικό ρόλο στην περιοχή και επιπλέον τα Ιωάννινα διαθέτουν την κατάλληλη συνεδριακή και ξενοδοχειακή υποδομή για να υποδεχθούν επάξια ανάλογες εκδηλώσεις.

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ