Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 07:08
Τελευταία Ενημέρωση: 20 Φεβρουαρίου 2017
Επικαιρότητα

Τίμησαν τη μνήμη των πεσόντων Αστυνομικών

Off

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων τέλεσε το Σάββατο στην Τριγώνα Τρικάλων επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των πεσόντων εν ώρα υπηρεσίας Αστυνομικών.  

Η μέρα αυτή, πρώτο ψυχοσάββατο κάθε έτους, έχει καθιερωθεί με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων  ως ημέρα μνήμης των πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Αστυνομικών, ήρωες τους οποίους έχουμε ιερή υποχρέωση να μην λησμονήσουμε ποτέ, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέσθηκε συμβολικά στον χώρο όπου με δαπάνες της Ένωσης, αλλά και με προσωπική εργασία μελών της έχει ανεγερθεί το μνημείο πεσόντων, καθώς εκεί στις 30-12-2005 τραυματίσθηκαν θανάσιμα κατά τη διάρκεια μεταγωγής κρατουμένων ο Δημήτρης Κώτσης  και ο Κώστας Βλαχοπάνος.

 Οι συνάδελφοι όμως αυτοί δεν ήταν οι μόνοι Γιαννιώτες πεσόντες εν ώρα καθήκοντος Αστυνομικοί, καθώς είχαν προηγηθεί ήδη οι θυσίες του Κώστα Ζαμπαλά και του Νίκου Μαρκάκη οι οποίοι  έχασαν την ζωή τους την 07-11-1994 και 20-05-1997 αντίστοιχα, τα ονόματα των οποίων και μνημονεύτηκαν.   

 Τη λιτή τελετή μνήμης, τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ Γεώργιος Παπατσίμπας, η Αστυνομική ηγεσία με επικεφαλής τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου Υποστράτηγο Κ. Σκούμα και τον Αστυνομικό Διευθυντή Γ. Κιτσαρά, ο πρόεδρος της Ένωσης αποστράτων Σπ. Κίτσιος συγγενείς, συνάδελφοι αλλά και πολίτες, αποτίοντας φόρο τιμής στους Αστυνομικούς που θυσίασαν  το πολυτιμότερο αγαθό, την ίδια τους την ζωή,  για την προάσπιση του έννομου αγαθού της ασφάλειας του πολίτη. 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου