Επικαιρότητα

Αναλαμβάνουν την ευθύνη για το β’ μισό της θητείας

Off

Ημέρα εκλογής των οργάνων των Δήμων η Κυριακή και ολοκληρώθηκαν οι σχετικές διαδικασίες εκλογής σε κάθε δήμο με μικρές ή μεγαλύτερες αλλαγές ανά περίσταση, στα νέα σχήματα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων εξέλεξε την Κυριακή το πρωί το Προεδρείο του και τα μέλη των Επιτροπών (Οικονομική και Ποιότητας Ζωής), για τα επόμενα δυόμιση χρόνια μέχρι τη λήξη της θητείας τους. Της ειδικής συνεδρίασης προέδρευε ο πρώτος σε σταυροδοσία  εκλογής δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Βίνης.

Πρόεδρος επανεξελέγη ο Γιώργος Παπαδιώτης, τον οποίο πρότεινε ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, εκ μέρους της παράταξης της πλειοψηφίας. Ο κ. Παπαδιώτης έλαβε 31 ψήφους ενώ υπήρξαν 11 λευκά ψηφοδέλτια.

Αντιπρόεδρος επανεξελέγη ο Βασίλης Βλέτσας, τον οποίο πρότεινε εκ μέρους της παράταξης του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Νίκος Γκόντας.  Ο κ. Βλέτσας εξελέγη με τη δεύτερη ψηφοφορία, στην οποία έλαβε 34 ψήφους ενώ υπήρξαν 8 λευκά ψηφοδέλτια.

Γραμματέας εξελέγη ο κ. Δημήτρης Παππάς, ο οποίος προτάθηκε από τον επικεφαλής της τρίτης σε δύναμη παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου, Λάζαρο Νάτση. Ο κ. Παππάς έλαβε 35 ψήφους, ενώ υπήρξαν 3 άκυρα και 4 λευκά ψηφοδέλτια.

Αμέσως μετά την εκλογή του προεδρείου, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας τόνισε ως θετικό στοιχείο τη διαπαραταξιακή του σύνθεση και συνεχάρη τους  νεοεκλεγέντες ευχόμενος να έχουν  καλή θητεία.

 είπε ο κ. Μπέγκας, ο οποίος χαρακτήρισε σημαντικό για τη λειτουργία της δημοκρατίας να υπάρχουν εκπροσωπήσεις από όλες τις παρατάξεις στα όργανα του Δήμου.

Ο επανεκλεγείς Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ευχαρίστησε για την εκλογή του. Στην πρώτη του τοποθέτηση ο κ. Παπαδιώτης υπογράμμισε πως «αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα η επανεκλογή μου ως προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου στο μεγάλο και ιστορικό δήμο μας» κι ευχαρίστησε το Δήμαρχο και όλους τους συναδέλφους του της πλειοψηφίας που  τον πρότειναν αλλά και όλους τους δημοτικούς συμβούλους που είτε με την ψήφο τους είτε με τη συμμετοχή τους επικύρωσαν την εκλογή του. «Η διαπαραταξιακή σύνθεση του προεδρείου δρομολογεί συνθέσεις και διαβουλεύσεις για το καλύτερο αποτέλεσμα. Είμαστε το προεδρείο όλου του σώματος και κρινόμαστε από όλους», κατέληξε ο νέος Πρόεδρος.

Τους δημοτικούς συμβούλους  ευχαρίστησε από την πλευρά του και  ο επανεκλεγείς Αντιπρόεδρος, Βασίλης Βλέτσας και τόνισε πως «το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το κορυφαίο όργανο του Δήμου. Τα προηγούμενα δυόμιση χρόνια συνεργάστηκα με δύο αξιόλογους συναδέλφους, είχαμε καλή συνεργασία, όπως είχαμε και δύσκολες στιγμές. Οφείλουμε όλοι μας να ανεβάσουμε το επίπεδο της συνεργασίας και το επίπεδο της λειτουργίας μας, να συνθέτουμε τη διαφορετικότητα κυρίως στα θέματα που αφορούν στον πολίτη και την καθημερινότητα του».

Ο νέος Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Παππάς είπε πως «αισθάνομαι μεγάλη τιμή για την εκλογή μου. Έχουμε υποχρέωση να προσπαθούμε να συνθέτουμε τις αντιθέσεις μας και να προχωράμε». 

 

Οι Επιτροπές

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων εξέλεξε τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Α. Τακτικά Μέλη

1. Κατηρτσίδης Δημήτριος  έλαβε 25 ψήφους

2. Λιόντος Ιωάννης έλαβε 33 ψήφους

3. Νάστος Δημήτριος έλαβε 26 ψήφους

4. Γκόγκος Κων/νος έλαβε 28 ψήφους

5. Γιώτη Γεωργία έλαβε 33 ψήφους

6. Βλέτσας Βασίλειος έλαβε 26 ψήφους

7. Κωνσαντόπουλος Σπύρος έλαβε 23 ψήφους

8. Μακόπουλος Νικόλαος έλαβε 24 ψήφους

Β. Αναπληρωματικά μέλη

1. Γκέκας Κων/νος έλαβε 29 ψήφους

2. Δοβανάς Ελευθέριος έλαβε 27 ψήφους

3. Μπακόλα Ντίνα έλαβε 29 ψήφους

4. Λισγάρας Γεώργιος έλαβε 26 ψήφους

5. Τσόλης Νίκος έλαβε 28 ψήφους

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Α. Τακτικά Μέλη

1. Σαρακατσάνος Νικόλαος έλαβε 28 ψήφους

2. Βασιλείου Ελένη έλαβε 28 ψήφους

3. Μπρέχας Χαράλαμπος έλαβε 29 ψήφους

4. Βακαλοπούλου Αλέκα έλαβε 28 ψήφους

5. Λαόσογλου Κων/νος έλαβε 30 ψήφους

6. Κωνσταντόπουλος Σπύρος έλαβε 23 ψήφους

7. Λισγάρας Γεώργιος έλαβε 22 ψήφους

8. Τσόλης Νικόλαος έλαβε 26 ψήφους

Β. Αναπληρωματικά μέλη

1. Αρλέτος Ηλίας έλαβε 28 ψήφους

2. Χρυσοστόμου Μάκης έλαβε 29 ψήφους

3. Δοβανάς Ελευθέριος έλαβε 28 ψήφους

4. Κοσμάς Βασίλης έλαβε 23 ψήφους

5. Τζίμας Λάμπρος έλαβε 25 ψήφους

 

• ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ

Το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγορίου, για το δεύτερο μισό της θητείας του, εξέλεξαν τα μέλη του σε ειδική συνεδρίαση του Σώματος, το μεσημέρι της Κυριακής, στο Δημαρχείο στους Ασπραγγέλους.

Στην ίδια διαδικασία εκλέχτηκαν και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επανεκλέχτηκε ο δημοτικός σύμβουλος  της πλειοψηφίας, Νικόλαος Βρακότας.  Τη θέση του αντιπροέδρου κατέλαβε  από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας και πάλι ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Βλαχιώτης. Γραμματέας επανεκλέχτηκε από την ελάσσονα μειοψηφία (παράταξη Λ. Τσουμάνη) ο Βασίλης Ζαρκάδας.

– Οικονομική Επιτροπή

Στην επταμελή Οικονομική Επιτροπή, στην οποία πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος Βασίλης Σπύρου, εκλέχτηκαν έξι μέλη.

Από την πλειοψηφία, όπως προτάθηκαν, τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι ως τακτικά μέλη, η Αγγελική Ράπτη, ο Σταύρος Τζόκας, ο Μιχάλης Βλάχος και ο Γιάννης Μητσόπουλος.

Από τη μείζονα μειοψηφία προτάθηκαν και εκλέχτηκαν δυο τακτικά μέλη, ο επικεφαλής της παράταξης Γαβριήλ Παπαναστασίου και ο Παναγιώτης Ρούσκας.

.Αναπληρωματικά μέλη από την πλειοψηφία εκλέχτηκαν ο Άγγελος Αρμένης, ο Δημήτρης Εξάρχου και ο Κώστας Παπακώστας,  και από την μειοψηφία ο Ηλίας Ράπτης και Χρήστος Βλαχιώτης.

 

• ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ

Στην εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα προχώρησε σήμερα, όπως προβλέπεται από τον «Καλλικράτη» το Δημοτικό Συμβούλιο Δωδώνης. Συνάμα ανέδειξε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Πρόεδρος του σώματος αναδείχθηκε ο κ. Σωτήρης Ανδρούτσος, Αντιπρόεδρος ο κ. Φώτης Ζυγούρης, ο οποίος προτάθηκε από την παράταξη της αντιπολίτευσης και Γραμματέας ο κ. Σπύρος Λαδόπουλος.

Ο κ. Ανδρούτσος ευχαρίστησε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του και τόνισε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία του σώματος μέχρι το τέλος της θητείας του. Ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης έδωσε τις ευχές του στο νέο προεδρείο και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθεί πλήρως στα καθήκοντά του.

Μέλη στην Οικονομική Επιτροπή αναδείχθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι: Θεοχάρης Γιώργος, Λιόντος Κώστας, Σπύρου Δημήτρης, Παναγιώτα Ναβρόζογλου, Σπυρόπουλος Πέτρος και Ντάσιος Χρήστος.

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής μετέχουν: Μπακόλας Βασίλης, Χήρας Βασίλης, Καραπάνος Θωμάς, Δήμος Βασίλης, Ναστούλης Βαγγέλης και Σκλιβανίτης Βάιος- Αλέξανδρος.

 

• ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου εξελέγη ο κ. Χρήστος Γκόγκος, Αντιπρόεδρος ο κ. Γρηγόρης  Μποντίνης (σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης) και Γραμματέας ο κ. Αναστάσιος Γιούνης. Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης ευχήθηκε στο νέο προεδρείο καλή θητεία και δήλωσε βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί στο καθήκον του. «Αποτελεί θετικό στοιχείο το γεγονός της διαπαραταξιακής σύνθεσης του Προεδρείου και είμαι βέβαιος ότι η θητεία θα είναι παραγωγική για το Δήμο Πωγωνίου» σημείωσε ο κ. Καψάλης.

Με το πέρας της διαδικασίας, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος κ. Γκόγκος έκανε την εξής δήλωση: «Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα η εκλογή μου ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Πωγωνίου. Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Καψάλη και όλους τους συναδέλφους της πλειοψηφίας που με πρότειναν αλλά και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους που με την ψήφο τους επικύρωσαν την εκλογή μου. Η διαπαραταξιακή σύνθεση του Προεδρείου δρομολογεί διαδικασίες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Έχουμε υποχρέωση να συνθέτουμε τις αντιθέσεις μας και να προχωρούμε ενωμένοι για το καλό του Δήμου και των δημοτών μας» τόνισε ο κ. Γκόγκος. Στη συνεδρίαση εξελέγησαν παράλληλα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Πωγωνίου. Η νέα σύνθεση έχει ως εξής:

Τακτικά μέλη:

1.Γιούνης Αναστάσιος

2.Κάκος Ευθύμιος

3.Πότσης Νικόλαος

4.Φωτίου Αθανάσιος

5.Τόπουλος Βασίλειος

6.Τσώνης Γεώργιος

Αναπληρωματικά μέλη:

1.Βίλης Αριστοτέλης

2.Γαλίτσης Νικόλαος

3.Κουκουλάρης Στυλιανός

4.Μποντίνης Γρηγόριος

5.Ντότης Δημήτριος

 

• ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ

Ο κ. Χρήστος Χασίδης επανεξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζηρού. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο κ. Κωνσταντίνος Ανυφαντής από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, ενώ γραμματέας εξελέγη η κα Αναστασία Καραπάνου από την παράταξη της πλειοψηφίας ελλείψει υποψηφιότητας από τις παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας.

Οικονομική Επιτροπή: Τακτικά μέλη: Γάλλιου Μαρία, Κατραχούρας Κων/νος, Ρεμπής Ζήκος, Ρίζος Αχιλλέας, Ιατρού – Παπαϊωάννου Θεοδώρα, Γείτονας Μενέλαος.

Αναπληρωματικά μέλη: Γιολδάσης Δημήτριος, Καραπάνου Αναστασία, Κώνστας Κων/νος, Ξώνα Γεωργία, Πάντος Δημήτριος.

– Επιτροπή Ποιότητας ζωής:

Τακτικά μέλη: Γεωργάνου Ελένη, Γάλλιου Μαρία, Κάλλης Θεόδωρος, Πάντος Δημήτριος, Ιατρού – Παπαϊωάννου Θεοδώρα, Κώνστας Κωνσταντίνος.

Αναπληρωματικά μέλη: Καραπάνου Αναστασία, Ξώνα Γεωργία, Ρέντζος Αλέξιος, Γιολδάσης Στρατής, Παπατσίμπας Μιχαήλ. Επίσης ο Δήμαρχος Ζηρού Ν. Καλάντζής ανακοίνωσε τους νέους αντιδημάρχους οι οποίοι είναι οι: Κατραχούρας Κωνσταντίνος, Γιολδάσης Απόστολος, Γεωργάνου Ελένη και Ρεμπής Ζήκος.

 

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου