Εκδηλώσεις

«Ζωγραφίζοντας ένα πουλί» με τον Σπ. Μέμο

Off

«Ζωγραφίζοντας ένα πουλί» είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής του εκπαιδευτικού Σπύρου Μέμου που οργανώνουν ο Δήμος Ζίτσας και η οργανωτική επιτροπή του Γενικού Λυκείου Ελεούσας «Κωνσταντίνος Ασώπιος» στο κτίριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου της Τ.Κ. Γραμμένου από 23 έως 30 Ιουλίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν αύριο Κυριακή στις 19.30 μ.μ. με ομιλητές τους κκ. Μιχάλη Παντούλα, φιλόλογο-συγγραφέα και τον πατέρα Γεώργιο Χουζούρη, πτυχιούχο Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Μονάχου – εικαστικό.

«Είναι ευκαιρία για όλους τους δημότες και όχι μόνο να επισκεφθούν το Γραμμένο για να δουν τα αξιόλογα έργα του Σπύρου Μέμου που αντανακλούν τη σχέση του με τα γράμματα καθώς και την αγάπη του για τη φύση» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και τον ευχαρίστησε γιατί επέλεξε το συγκεκριμένο χώρο να εκθέσει τις δημιουργίες του.

Από την πλευρά του ο Σπύρος Μέμος κάλεσε «όλους τους φιλότεχνους, τους ανθρώπους των γραμμάτων, αλλά και όποιον αρέσκεται σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, να επισκεφθούν την έκθεση που διοργανώνεται στο χώρο, στο χωριό της ανθρωπιάς και της ευεργεσίας» και ευχαρίστησε τους διοργανωτές γιατί προβάλουν την καλλιτεχνική του προσπάθεια. 

Ο Σπύρος Μέμος είναι πτυχιούχος κλασικής φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και υπηρετεί από το 2000 στη δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Επίσης, έχει τελειώσει την Σχολή Ζωγραφικής και Αγιογραφίας που λειτουργεί στην Καστοριά, υπό την αιγίδα της Ι. Μητρόπολης. Τα έργα του είναι επηρεασμένα από την ποίηση και τη λογοτεχνία, ενώ προσφιλής θεματολογία του είναι η φύση, τα πουλιά και τα ζώα. 

Η έκθεση, θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από 18.00 – 22.00μ.μ.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου