Ήπειρος

Σε αναζήτηση μόνιμης στέγης το Μουσικό Άρτας 

Off

Την ανάγκη εξεύρεσης μόνιμης λύσης για τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου Άρτας επισημαίνει ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Με δηλώσεις του, ο Δήμαρχος επεσήμανε πως το ζήτημα της μόνιμης στέγασης του Μουσικού Σχολείου Άρτας είναι στις πρώτες προτεραιότητες για τη Δημοτική Αρχή, καθώς πρόκειται για ένα σχολείο με ιδιαίτερο χαρακτήρα, το οποίο χρόνο με το χρόνο αυξάνει σημαντικά τον αριθμό των μαθητών του. 

Ο Δήμος Αρταίων βρίσκεται σε επικοινωνία με τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», οι οποίες είχαν ζητήσει από το Δήμο να υποδείξει πιθανά οικόπεδα στα οποία θα μπορούσε να κατασκευαστεί νέο Μουσικό Σχολείο. 

Ο Δήμος με το υπ’ αριθμ 22648/19-6-2017 έγγραφό του πρότεινε τέσσερα πιθανά οικόπεδα: στην θέση «πρώην ΕΠΑΣ» της Τ.Κ. Χαλκιάδων ως κτιριακή επέκταση σε οικόπεδο του Δήμου, σε οικόπεδο του Δημοσίου πλησίον της Μητρόπολης Άρτας, στο Στρατόπεδο Παπακώστα (ιδιοκτησίας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας) και σε οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο στον οικισμό Αγίων Αναργύρων. Οι εκτάσεις αυτές αποτελούν τα εναλλακτικά σενάρια που χαρακτηρίζονται ως τα πιο βιώσιμα για την προτεινόμενη ανέγερση. 

Μάλιστα, την Πέμπτη μετά από πρόσκληση του Δήμου Αρταίων, βρέθηκε στην Άρτα αρμόδιος μηχανικός από τις «Κτιριακές Υποδομές», ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία. Τα κριτήρια με τα οποία θα ληφθεί η απόφαση για την μόνιμη στέγαση του Μουσικού Σχολείου Άρτας, είναι τόσο η καταλληλότητα του χώρου, όσο και η αμεσότητα στην κατασκευή του νέου κτιρίου. 

Στο μεταξύ και μέχρι να βρεθεί οριστική λύση για τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου, αυτό που προέχει είναι η προσωρινή λύση για την εγκατάστασή του, καθώς με τον αριθμό των μαθητών να αυξάνεται διαρκώς, σε περίπτωση που και φέτος δεν καταστεί δυνατή η προσωρινή λύση των λυόμενων αιθουσών, τότε δεν θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί το Μουσικό Σχολείο και οι μαθητές του για τη σχολική χρονιά 2017-2018.

Ο Δήμαρχος έχει ζητήσει, τόσο με επιστολές, όσο και με κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τα αρμόδια στελέχη των Κτιριακών Υποδομών να επιληφθούν άμεσα του θέματος, λόγω της σοβαρότητάς του. 

 

Το Σχολείο και οι ενέργειες του Δήμου

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Μουσικό Σχολείο Άρτας, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί το 2009, παρουσιάζει μια εξαιρετική δυναμική στην αύξηση του μαθητικού του πληθυσμού, καθώς τη φετινή χρονιά είχε 242 μαθητές, ενώ την περίοδο 2009-2010 που ξεκίνησε τη λειτουργία του είχε μόλις 11.

 Σήμερα το Μουσικό Σχολείο Άρτας φιλοξενείται στη Φιλοθέη στο κτίριο της πρώην ΕΠΑΣ Φιλοθέης, σε δύο προκάτ αίθουσες εντός του αύλειου χώρου του Σχολείου, που αγοράστηκαν από το Δήμο Αρταίων, με ίδιους πόρους, καθώς και στο χώρο του πρώην Δημαρχιακού Καταστήματος της Δ.Ε. Φιλοθέης (πλησίον του Σχολείου), όπου έχουν διαμορφωθεί 11 μικρές αίθουσες –εργαστήρια μουσικών μαθημάτων και λειτουργούν ταυτόχρονα και υπηρεσίες του Δήμου σε ξεχωριστό χώρο. 

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου