Ήπειρος

Στην τελική ευθεία για να «κουμπώσει» η Ιόνια

Off

Καλοκαίρι ολοκλήρωσης του έργου και εγκαινίων αναμένεται να είναι το φετινό, στην Ιόνια οδό, με τα δύο υπολειπόμενα τμήματα να ανεβάζουν ρυθμούς κατασκευής και να πρόκειται να παραδοθούν εντός των ημερών στην κυκλοφορία. 

Η αρχή γίνεται αύριο Τετάρτη, όπου ο υπουργός Χρ. Σπίρτζης θα κόψει την κορδέλα των εγκαινίων για το τμήμα Μενιδίου από τον ΑΚ Αμφιλοχίας μέχρι τους Σελλάδες Άρτας.

Το υπολειπόμενο τμήμα έχει συνολικό μήκος 27 χιλιόμετρα και θα μειώσει ακόμη περισσότερο και τη χιλιομετρική απόσταση, αλλά και το χρόνο για τους οδηγούς που ταξιδεύουν από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα και αντίστροφα.

Με το νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου σε πλήρη λειτουργία, παρακάμπτονται οι στροφές της περιοχής Μενιδίου και η διάρκεια της διαδρομής από τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας έως και την παράκαμψη Άρτας, μειώνεται σχεδόν στο μισό και από 40 λεπτά σήμερα μέσω του υφιστάμενου εθνικού οδικού δικτύου, δε θα ξεπερνά πλέον τα 20 λεπτά μέσω Ιόνιας Οδού.

Το σύνολο του τμήματος είναι διπλής κατεύθυνσης, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και μια Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης ανά κατεύθυνση.

Μετά την παράδοση αυτού του τμήματος απομένει μόνο το τμήμα εντός του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων από την Πέρδικα μέχρι τον κόμβο Εγνατίας – Ιόνιας στην Κοσμηρά, όπου και εκεί οι εργασίες συνεχίζονται με ραγδαίους ρυθμούς και όλα δείχνουν ότι το τμήμα θα παραδοθεί πριν τις 15 Αυγούστου.

Το τμήμα αυτό έχει συνολικό μήκος 14 χιλιόμετρα, που θα είναι και τα τελευταία για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, με το ενδιαφέρον μετέπειτα να πέφτει στη χρηματοδότηση της επέκτασης της Ιόνιας μέχρι την Κακαβιά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου