Ήπειρος

Χαμόγελα ικανοποίησης στο Ζαγόρι

Off

Επέστρεψαν για τα καλά τα χαμόγελα στους επαγγελματίες του τουρισμού στην περιοχή του Ζαγορίου και ευρύτερα μετά την αύξηση της τουριστικής κίνησης που παρατηρείται και το καλοκαίρι σε μία «νεκρή» παραδοσιακά σχεδόν, περίοδο. Κάθε χρόνο, το καλοκαίρι, η αύξηση της τουριστικής κίνησης καταγραφόταν από τις 20 Ιουλίου και μέχρι λίγο μετά το 15αύγουστο, όπου επιστρέφουν και οι απόδημοι για λίγες ημέρες ξεκούρασης στα χωριά τους. Ωστόσο, η αναζήτηση και Ελλήνων, αλλά κυρίως ξένων επισκεπτών για εναλλακτικές προτάσεις τουρισμού το καλοκαίρι φαίνεται πως οδήγησε μεγάλα τουριστικά ρεύματα στην περιοχή και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των επαγγελματιών του χώρου, η αύξηση αυτή ανήλθε στο 50% σε σχέση με τις αντίστοιχες περιόδους των προηγούμενων ετών.

Έτσι δεν είναι τυχαίο, ότι πολλοί επαγγελματίες μιλούν με βεβαιότητα για το καλύτερο καλοκαίρι από άποψη επισκεψιμότητας εδώ και πολλά χρόνια στην περιοχή, ενώ η εικόνα αυτή τους δίνει μεγαλύτερη αισιοδοξία για το μέλλον.

Την ικανοποίηση αυτή μετέφερε και ο δήμαρχος Ζαγορίου Β. Σπύρου, συνδέοντας ωστόσο την αύξηση της επισκεψιμότητας και με πρωτότυπες εκδηλώσεις, όπως ήταν το Zagori Mountain Running, που για ένα τριήμερο τουλάχιστον προσέλκυσε στην περιοχή χιλιάδες επισκέπτες, είτε αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες είτε συνοδούς και φίλους του ορεινού τρεξίματος.

«Είναι μία καλή περίοδος για τον τουρισμό στο Ζαγόρι και οφείλω να μεταφέρων την ικανοποίηση των επαγγελματιών. Δεν είναι όμως μόνο η φήμη της περιοχής και το φυσικό κάλλος αυτό που τραβά τους επισκέπτες. Είναι και οι διαφορετικές και ποιοτικές εκδηλώσεις που γίνονται σε διάφορα χωριά είναι και ο αγώνας ορεινού τρεξίματος, που αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για το Ζαγόρι και τις ομορφιές του. Ειδικά, οι διεθνείς συμμετοχές είναι τέτοιες που ανεβάζουν τον πήχη κάθε χρόνο και μετατρέπουν τους αθλητές που παίρνουν μέρος στον αγώνα, στους καλύτερους πρεσβευτές του τόπου μας», τόνισε ο κ. Σπύρου, που κατέληξε, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον αριθμό αλλά και την προσφορά των εκατοντάδων εθελοντών για την επιτυχή έκβαση του αγώνα.  

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου