Ήπειρος

Θάλασσα και βουνό, ο συνδυασμός… επιτυχίας

Off

Τα συνδυαστικά πακέτα είναι αυτά που κερδίζουν έδαφος τα τελευταία χρόνια και στην Ήπειρο, που αποτελεί έναν εξαιρετικό προορισμό που καλύπτει τις διαφορετικές αυτές ανάγκες για τους επισκέπτες. Μέχρι πριν λίγα χρόνια η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών ήταν συνδυασμένη ή αφιερωμένη αποκλειστικά και μόνο στα ηπειρωτικά παράλια, με τις ορεινές περιοχές να φιλοξενούν τους απόδημους στο εξωτερικό ή τους ετεροδημότες που επιστρέφουν για λίγες ημέρες στα χωριά τους. 

Με την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Ήπειρο τα τελευταία χρόνια η εικόνα αυτή φαίνεται να αλλάζει σταδιακά και ενισχύεται μία διεθνής τάση στον τουρισμό που είναι τα πακέτα διακοπών, που συνδυάζουν λίγες ημέρες αναψυχής στα παράλια και λίγες ημέρες σε ορεινούς προορισμούς.

Αυτός είναι και ένας βασικός λόγος που σε συνδυασμό με τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τους τοπικούς φορείς και τους επαγγελματίες του χώρου για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, η φετινή περίοδος του καλοκαιριού θεωρείται μάλλον η καλύτερη των τελευταίων ετών στα ορεινά της Ηπείρου. 

Τα πρώτα θετικά σημάδια είχαν φανεί από τις αρχές του καλοκαιριού, σε μία παραδοσιακά «νεκρή» περίοδο, που κατέγραψε αύξηση τουλάχιστον 50% στους ορεινούς προορισμούς των Ιωαννίνων και κορυφώθηκε τον Αύγουστο με επισκεψιμότητες ρεκόρ.

Η τάση που επικρατεί διεθνώς στον τουριστικό χάρτη και είναι αυτή του συνδυαστικού πακέτου των διακοπών, αρχίζει να κάνει την εμφάνιση της και στην Ήπειρο, όπως τόνισε ο υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Σαμ Κουδούνης.

«Αυτή είναι μία γενικότερη τάση σε διεθνές επίπεδο και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να την ακολουθήσουμε και να την αξιοποιήσουμε αφού διαθέτουμε τα φυσικά πλεονεκτήματα. Καταγράφονται πολλά συνδυαστικά πακέτα ελλήνων και ξένων επισκεπτών που έρχονται για λίγες ημέρες στην Πάργα ή τα Σύβοτα και το υπόλοιπο των διακοπών τους το περνούν στα Τζουμέρκα ή το Ζαγόρι. Θα δούμε τα επόμενα χρόνια να ενισχύεται αυτή η τάση όπως και άλλες παρόμοιες μορφές, όπως η κρουαζιέρα λίγων ημερών και οι διακοπές σε χερσαίους προορισμούς», τόνισε ο κ. Κουδούνης.

 

Ενθαρρυντικά τα νέα για τον προορισμό «Ιωάννινα»

Ο προορισμός «Ιωάννινα» εξακολουθεί να κερδίζει έδαφος τόσο στην περίοδο του χειμώνα, όσο και του καλοκαιριού και αυτό αποτυπώνεται εύγλωττα στην αύξηση των διανυκτερεύσεων των επισκεπτών. Η πόλη των Ιωαννίνων μπορεί να αποτελούσε αγαπημένο προορισμό, οι διανυκτερεύσεις όμως των επισκεπτών ειδικά τους θερινούς μήνες ήταν από μία έως δύο. 

«Ο προορισμός «Ιωάννινα» έχει αρχίσει να ωριμάζει σημαντικά και φεύγουμε πλέον από τις 1-2 διανυκτερεύσεις και έχουμε πάει στις 3-4, γιατί οι επισκέπτες συνδυάζουν την παραμονή τους στην πόλη, με κοντινές εξορμήσεις στα ορεινά», σημείωσε ο κ. Κουδούνης, που επισήμανε τον κίνδυνο να πέσουν οι επαγγελματίες του τουρισμού στην παγίδα ότι βρήκαν «λίρα εκατό»…

«Χρειάζεται ιδιαίτερη μέριμνα και προσοχή στη διαχείριση αυτού του αριθμού των επισκεπτών από την άφιξή τους έως την αναχώρησή τους. Θεωρούμε αυτονόητο, ότι θα πρέπει να έχουμε άριστες υπηρεσίες, καθαριότητα στο μέγιστο βαθμό στα καταλύματα, σωστό συνδυασμό των τιμών με την ποιότητα των υπηρεσιών στις ξενοδοχειακές υποδομές και στην εστίαση που είναι πολύ κρίσιμος δείκτης», κατέληξε ο κ. Κουδούνης. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ