Ήπειρος

Η σταδιακή ανακάλυψη των Τζουμέρκων

Off

Μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών, ελλήνων και ξένων, μικρότερη διάρκεια παραμονής τους και ακόμη μικρότερες καταναλώσεις συνθέτουν το σκηνικό στο τουριστικό πανόραμα της περιοχής των Τζουμέρκων.

Μία ανεξερεύνητη για πολλούς γωνιά της Ελλάδος, που ανακαλύπτεται σταδιακά τα τελευταία χρόνια και έχει καταφέρει να προσελκύσει ένα μεγάλο κομμάτι των επισκεπτών που επιλέγουν τα ορεινά της Ηπείρου.

Η ίδια εικόνα, με καταλύματα να καταγράφουν πληρότητες 100% παρουσιάστηκε και το φετινό καλοκαίρι, ειδικότερα από τις αρχές Αυγούστου και έπειτα.

Ωστόσο, υπάρχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν μεν τη διεθνή τάση που συνδυάζει τις διακοπές στη θάλασσα και το βουνό, παράλληλα όμως επιβεβαιώνουν και την αλλαγή στις δυνατότητες που έχουν κυρίως οι Έλληνες επισκέπτες.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Βορ. Τζουμέρκων Γ. Σεντελές, το πρώτο χαρακτηριστικό είναι πως η διάρκεια των διακοπών κυρίως από τους έλληνες έχει μειωθεί κατά πολύ και το δεύτερο πως η κατανάλωση μειώνεται επίσης αισθητά.

Υπάρχουν ωστόσο εξαιρετικά ενθαρρυντικά στοιχεία, για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας και άλλες εποχές του χρόνου, όπως είναι το φθινόπωρο.

Ήδη, καταγράφονται σημαντικά επίπεδα κρατήσεων για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, με την πλειονότητα των επισκεπτών να αναφέρεται στο Ισραήλ. 

«Θεωρούνται και αυτοί οι μήνες ως πολύ καλοί για τον τουρισμό της περιοχής και καταγράφεται μία συνεχής ροή κυρίως Ισραηλινών επισκεπτών. Ευελπιστούμε το ρεύμα αυτό και από το εξωτερικό, να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο μετά την ολοκλήρωση και της Ιόνιας Οδού», σημείωσε ο κ. Σεντελές.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου