Εκδηλώσεις

Στην εκκίνηση το 8ο Συμπόσιο Γλυπτικής

Off

Στην εκκίνηση το 8ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεόδωρος Παπαγιάννης» που διοργανώνει στο Ελληνικό ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων μαζί με το «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεόδωρος Παπαγιάννης» και τον Όμιλο Φίλων του Μουσείου, από σήμερα έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Στο Συμπόσιο την φετινή χρονιά θα συμμετέχουν, εκτός από τον ιδρυτή του Μουσείου και ομότιμο καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Θεόδωρο Παπαγιάννη, οι καλλιτέχνες Βασίλης Παπασάικας, Άρης Κατσιλάκης, Έργις Χρυσικός, Σπύρος Λισγάρας και Fattos Shulli. Οι καλλιτέχνες ήδη βρίσκονται στον χώρο του Ελληνικού και προετοιμάζουν τα έργα τους, τα οποία θα προστεθούν σε εκείνα που έχουν τοποθετηθεί και κοσμούν τόσο στην αυλή του Μουσείου, όσο και στον δρόμο που οδηγεί στη Μονή Τσούκας.

Στο πλαίσιο του Συμποσίου Γλυπτικής στο Μουσείο στο Ελληνικό έχουν προγραμματιστεί και παράλληλες εκδηλώσεις:

Το Σάββατο 19 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ, θα γίνει η προβολή του ωριαίου ντοκιμαντέρ του ηπειρώτη σκηνοθέτη Νίκου Παπακώστα με τίτλο «Τα μάρμαρά μας» και την επόμενη μέρα, Κυριακή 20 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, έχει προγραμματιστεί συναυλία με έργα του συνθέτη Μάνου Χατζηδάκι, με τους Κώστα Λεοντάρη (βιολί), Αναστασία Σταύρου (πιάνο) και Όλγα Μπαλωμένου (φωνή).

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Τετάρτη 23 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, με δημοτική βραδιά με τον Γιώργο Πατσούρα και την κομπανία του. Το Σάββατο 26 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, θα παρουσιαστεί θεατρική παράσταση από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «Εξαύδα», με το θεατρικό έργο «Ωχ τα νεφρά μου», του Μπάμπη Τσικληρόπουλου.

Την Κυριακή 27 Αυγούστου, την ίδια ώρα, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του αρχιτέκτονα και ιστορικού της τέχνης Κωστή Καζαμιάκη, με θέμα «Τέχνη και Δημοκρατία», ενώ την Τετάρτη, 30 Αυγούστου, στις 8:00 το βράδυ, θεατρική παράσταση της θεατρολόγου Σοφίας Μπλέτσου, με ερασιτέχνες ηθοποιούς από το Ελληνικό.

Το Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, θα φιλοξενηθεί η θεατρική παράσταση «Οι Έλληνες» του Κ. Μακρυγιάννη, από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, με δημοτική ζυγιά των Δ. Ξαξίρη και Γ. Μακρίδη και της παρέας τους.

Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν με τη συνεργασία και υποστήριξη του Ομίλου Φίλων του Μουσείου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελληνικού, της ποδοσφαιρικής ομάδας «Αναγέννηση» Ελληνικού και της Αδελφότητας Συγχωριανών Αθήνας «Η Τσούκα». 

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου