Ήπειρος

Ο ρόλος των Περιφερειών στην αντιπυρική προστασία

Off

«Εκτός τόπου και χρόνου» τόνισε ο Αλ. Καχριμάνης, ότι βρίσκεται ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του, με τις οποίες απέδωσε μέρος της ευθύνης για τις καταστροφικές πυρκαγιές και στις περιφέρειες της χώρας, που διαχειρίζονται όπως είπε χρήματα των δήμων για την αντιπυρική προστασία.  

«Το κράτος και οι περιφέρειες διαχειρίζονται τα χρήματα των δήμων», ήταν η δήλωση του κ. Πατούλη, που προκάλεσε την άμεση απάντηση του προέδρου της ΕΝΠΕ κ. Αγοραστού, που έκανε λόγο για άνευ προηγουμένου παραποίηση της πραγματικότητας, παράλληλα όμως και για θεσμικό ατόπημα.«Είναι δυνατόν δήμαρχος για 11 συναπτά χρόνια και επί τριετία πρόεδρος της ΚΕΔΕ να δηλώνει ότι τα χρήματα των 325 δήμων δεν τα χειρίζονται οι εκλεγμένες δημοτικές αρχές; Συνειδητοποιεί άραγε τι λέει; Συνειδητοποιεί ότι κινούμενος μονότονα με βάση το μοτίβο “πάντα φταίει κάποιος άλλος” δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες ούτε στη χώρα μας ούτε στην Αυτοδιοίκηση ούτε στην κοινωνία;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ.

Χθες, θέση στην κόντρα των τελευταίων ημερών πήρε και ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, που ρωτήθηκε σχετικά για να πει, ότι οι δήμοι είναι αυτοί που εισπράττουν κονδύλια για τους καθαρισμούς των δασών και όχι οι περιφέρειες της χώρας.

«Εμείς αποδίδουμε ένα τμήμα από τα υπόλοιπα κονδύλια για να γίνουν έργα και παρεμβάσεις στην αντιπυρική προστασία, συνδράμουμε τους δήμους και καλύπτουμε την απουσία του κράτους. Ο κ. Πατούλης είναι χρόνια δήμαρχος στο δήμο Αμαρουσίου και δεν έχει και πολύ μεγάλη εμπειρία στο τι γίνεται στην ελληνική περιφέρεια και θεωρώ, ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης.

Tου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου