Ήπειρος

Αθλητικά έργα σε Άρτα και Ηγουμενίτσα

Off

Με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και μετά από πρόταση του Υπουργείου Αθλητισμού και Πολιτισμού, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2017 δύο έργα αθλητικών υποδομών στην περιοχή της Άρτας, συνολικού προϋπολογισμού 360.500 ευρώ. 

Πιο συγκεκριμένα, τα δύο έργα αφορούν την αντικατάσταση στέγης, εγκατάσταση φωτισμού και εργασίες συντήρησης του αθλητικού κέντρου Άρτας, με προϋπολογισμό 290.500 ευρώ και την αντικατάσταση συνθετικών δαπέδων και επισκευή περίφραξης στα γήπεδα τένις στον Δήμο Αρταίων, με προϋπολογισμό 70.000 Ευρώ.

Σε διαδικασία ένταξης βρίσκεται και το έργο «Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα Τ.Κ. Κεραμάτων του Δήμου Αρταίων», προϋπολογισμού 270.500 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και Βασίλης Τσίρκας, στόχος της κυβέρνησης είναι να κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις και στον τομέα του αθλητισμού. Η συντήρηση των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και η κατασκευή νέων, αποτελούν προτεραιότητα, καθώς αυτές συνδέονται άμεσα με την ποιότητα ζωής των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων. 

Παρά τη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση, στο ΠΔΕ έχουν ενταχτεί τα τελευταία δυόμισι χρόνια αρκετά έργα για τον νομό της Άρτας. Διεκδικούμε, όμως, ακόμη περισσότερα έργα για την περιοχή μας, έργα που θεωρούμε αναγκαία για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, καταλήγουν.

 

Και στην Ηγουμενίτσα

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εντάσσεται το έργο για την βελτίωση του γηπέδου των τοπικών κοινοτήτων  Καστρίου- Αγ.Βλασίου του Δήμου Ηγουμενίτσας, με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και έγκριση του αναπληρωτή Υπουργού Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.

Το έργο αφορά την κατασκευή κερκίδων για του θεατές, αλλά και άλλες βελτιωτικές παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 70.000€.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης δήλωσε  για την εξέλιξη αυτή: «Στόχος μας είναι με μικρές και μελετημένες παρεμβάσεις να στηρίξουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, στήριγμα της νεολαίας σήμερα,  ξεκινώντας από τις υποδομές». Στην συνέχεια αναφερόμενος στη πορεία εξέλιξης του έργου πρόσθεσε «Είχαμε απευθυνθεί με επιστολή εγκαίρως στους τρεις δήμους του νομού για να στείλουν ώριμες  μελέτες στο στάδιο των τεχνικών δελτίων στη Γ.Γ. Αθλητισμού για μικρά και υλοποιήσιμα έργα. Θα ήθελα να καλέσω εκ νέου τους Δήμους της Θεσπρωτίας να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα που τους παρέχει η κυβέρνηση για έργα αθλητικών εγκαταστάσεων μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Αυτό που θέλουμε είναι όχι μεγάλα και άχρηστα έργα, αλλά μικρές και χρήσιμες παρεμβάσεις που βελτιώνουν το επίπεδο των υποδομών και δίνουν τη δυνατότητα στη νεολαία να αθληθεί, να κοινωνικοποιηθεί και να εκτονωθεί».

Σημειώνεται ότι το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Υπ. Αθλητισμού και του Δήμου Ηγουμενίτσας, ώστε με την συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών των δύο φορέων να περάσουν στο στάδιο της υλοποίησης.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου