Τελευταία Νέα

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 01:30
Τελευταία Ενημέρωση: 04 Σεπτεμβρίου 2017
Επικαιρότητα

«Μικρό καλάθι» ενόψει της επίσκεψης Τσίπρα

Off

Στις 12 το μεσημέρι παρουσία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης, παραδίδεται και επισήμως σε λειτουργία με την τελετή των εγκαινίων, η Ιόνια Οδός. Η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο Επισκοπικό και σε αυτήν έχουν προσκληθεί το σύνολο των τοπικών φορέων και εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων.

Τα εγκαίνια της παράδοσης του νέου αυτοκινητόδρομου από τον Αλ. Τσίπρα γίνονται σε μία χρονική στιγμή με πολλές ιδιαιτερότητες για την Ήπειρο, αλλά φυσικά και για την κυβέρνηση, λίγες ημέρες πριν την επίσημη ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και φυσικά ενόψει της έναρξης των συζητήσεων με τους δανειστές για την αξιολόγηση. 

Ωστόσο, είναι απολύτως λογικό, θεμιτό και αναμενόμενο και σε πολιτικό επίπεδο, οι Ηπειρώτες να περιμένουν «κάτι» ενδιαφέρον, με περισσότερο τοπικό χαρακτήρα από τη σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού. 

Το πως θα μεταφραστεί αυτό στην πράξη, είναι ζήτημα που θα φανεί σήμερα, όμως όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι δύο είναι τα πιο πιθανά ενδεχόμενα, στα οποία ενδέχεται να αναφερθεί ο κ. Τσίπρας.

Το πρώτο έχει να κάνει με την πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα στην ένταξη του έργου για τον αυτοκινητόδρομο Ιωάννινα – Κακαβιά, που θα ολοκληρώσει τον άξονα της Ιόνιας Οδού και το δεύτερο με το ζήτημα του αεροδρομίου της πόλης αναφορικά με την υπόθεση της δυνατότητας τροφοδοσίας καυσίμων.  

Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως έχουν δοθεί και σχετικές εισηγήσεις από τους κυβερνητικούς βουλευτές της Ηπείρου, με διάφορα θέματα που βρίσκονται στο «επίκεντρο» της πολιτικής συζήτησης στην περιοχή, δύσκολα όμως θα μπορούσε σήμερα, ο Αλ. Τσίπρας να υποκύψει στον πειρασμό και να αναφερθεί σε θέματα που λίγο έως πολύ, θα αποτελέσουν αντικείμενο του περιφερειακού – αναπτυξιακού συνεδρίου για την Ήπειρο σε λιγότερο από ένα μήνα.

Μετά την τελετή των εγκαινίων, ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη, θα επισκεφθούν το Μουσείο Αργυροτεχνίας, όπου θα παρατεθεί και μία μικρή δεξίωση, στην οποία επίσης έχουν προσκληθεί οι τοπικοί φορείς, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει προσπάθεια να δοθεί επίσημος χαρακτήρας στη συνάντηση αυτή. 

Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα για την Καβάλα, όπου είναι ο αυριανός σταθμός της σύντομης περιοδείας του στην ελληνική επαρχία, πριν τον ερχομό του γάλλου προέδρου Μακρόν στην Αθήνα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου