Επικαιρότητα

Ξεκίνησαν οι παιδικοί του ΟΚΠΑΠΑ

Off

Αντίστοιχα με τα περσινά είναι τα αριθμητικά στοιχεία των εγγραφών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΚΠΑΠΑ του δήμου Ιωαννιτών.

Συνολικά, η χωρητικότητα των δομών του ΟΚΠΑΠΑ προσεγγίζει τα 1450 παιδιά, κάτι που σημαίνει, ότι όπως έγινε και στο παρελθόν εκατοντάδες παιδιά δε θα μπορέσουν να απορροφηθούν, τουλάχιστον μέχρι να υπάρξουν επιπλέον χρηματοδοτικές δεσμεύσεις των συναρμόδιων υπουργείων για την κάλυψη του κόστους.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής Φίλιππος Τσουμάνης, υποστήριξε, ότι υπάρχουν τουλάχιστον 8000 παιδιά αυτής της ηλικίας εκ των οποίων ένας αριθμός 2500 περίπου παιδιών θα μείνουν στο σπίτι χωρίς δυνατότητα ένταξης σε κάποιον σταθμό, δημοτικό ή ιδιωτικό.

Υποστήριξε για ακόμη μια φορά ότι οι ανάγκες για δημιουργία νέων παιδικών είναι μεγάλες ρίχνοντας την ευθύνη στην πολιτεία: «Αυτή είναι υποχρέωση της Πολιτείας να προχωρήσει στην κατασκευή νέων σταθμών και στην πρόσληψη προσωπικού» είπε χαρακτηριστικά. 

«Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής πραγματοποίησε εργασίες συντήρησης στις κτιριακές υποδομές των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, ώστε να είναι καθ’ όλα έτοιμοι για να υποδεχτούν τους νέους μαθητές. Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα υποδεχτούν πρώτα τις επανεγγραφές και τα παιδιά που συμμετέχουν μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ. Εντός της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθούν και οι νέες εγγραφές νηπίων και βρεφών», κατέληξε ο κ. Τσουμάνης.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου