Επικαιρότητα

Θα «φουλάρουν» στο αεροδρόμιο

Off

Θετικές, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αναμένονται οι εξελίξεις στο θέμα του αεροδρομίου Ιωαννίνων, που μπορεί μέσα σε λίγους μήνες να διαθέτει όλα τα απαιτούμενα εφόδια σε μέσα και υποδομές, για να λειτουργεί όχι μόνο με αναπτυξιακό χαρακτήρα και προοπτική, αλλά πλήρως ανταγωνιστικά προς άλλα αεροδρόμια της ευρύτερης περιοχής, όπως της Κέρκυρας και του Ακτίου και να είναι το «αντίπαλον δέος» για αεροδρόμια της γειτονικής Αλβανίας.

Η επιμονή και σταθερή διεκδίκηση των τοπικών θεσμών και φορέων για την επίλυση του προβλήματος με τις δεξαμενές καυσίμων, φαίνεται, να βρίσκει «ευήκοον ους» και δεν αποκλείεται οι οριστικές αποφάσεις να ανακοινωθούν σήμερα κιόλας από τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα που θα βρίσκεται στην πόλη για τα επίσημα εγκαίνια λειτουργίας της Ιόνιας Οδού ή από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζη, που επίσης θα είναι παρών.

Το κλίμα είναι αρκετά θετικό, με την πολιτική ηγεσία να δείχνει πως έχει αντιληφθεί πλήρως το ρόλο που μπορεί να παίξει το αεροδρόμιο της πόλης τα επόμενα χρόνια, όχι μόνο για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, αλλά και για λόγους εθνικού συμφέροντος.

Το πλάνο βιωσιμότητας που ζητήθηκε από τους τοπικούς φορείς κατατέθηκε και επισήμως στον γενικό γραμματέα Υποδομών κ. Βούρδα από τον δήμαρχο Θ. Μπέγκα και τον αντιδήμαρχο Ν. Γκόλα στη συνάντηση που είχαν προ ημερών στην Αθήνα, με τα νέα που φτάνουν για το θέμα των καυσίμων, να είναι θετικά και να οδηγούμαστε σε μία λύση με τις μεταφερόμενες δεξαμενές καυσίμων, τουλάχιστον μέχρι να καταστούν πλήρως λειτουργικές οι μόνιμες δεξαμενές.

Με τη φράση ότι «το νερό μπαίνει στο αυλάκι», ο αντιδήμαρχος Ν. Γκόλας μετέφερε το θετικό κλίμα στη συνάντηση και στις επαφές με τον κ. Βούρδα και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, σημειώνοντας παράλληλα πως δεν μπορεί πλέον να περάσει απαρατήρητο από κανέναν, το γεγονός, ότι αυξάνονται διαρκώς τα αιτήματα αεροπορικών εταιρειών, που επιθυμούν να εντάξουν στις πτήσεις τους το αεροδρόμιο της πόλης. 

Η τελευταία εκδήλωση του σχετικού ενδιαφέροντος έγινε από βρετανική αεροπορική εταιρεία, ενώ προηγήθηκε, όπως είχε αποκαλύψει το ITV, και αντίστοιχο αίτημα από κορυφαίο τουριστικό πράκτορα της Πολωνίας.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στις κινήσεις της πολιτικής ηγεσίας και πιστεύουμε, ότι σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις στο θέμα των καυσίμων. 

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι τοπικοί φορείς και θεσμοί είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε και στη συνέχεια, για να βρεθεί η καλύτερη λύση. Αυτό που θέλουμε να γίνει κατανοητό από όλους είναι ότι το αεροδρόμιο της πόλης μπορεί να είναι το μεγάλο «όπλο», όχι μόνο για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου, αλλά γενικότερα για την τοπική οικονομία. Είναι θέμα που αφορά άμεσα το πανεπιστήμιο της πόλης, τα δύο νοσοκομεία, τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, ενώ φαίνεται, ότι η πολιτική ηγεσία πλέον αντιλαμβάνεται, ότι το αεροδρόμιο είναι απαραίτητο και αναγκαίο και για εθνικούς σκοπούς, αφού είναι το πλησιέστερο αεροδρόμιο στη γειτονική Αλβανία, και το μόνο που μπορεί να λειτουργήσει απόλυτα ανταγωνιστικά με τη χώρα αυτή, που θα αναπτυχθεί και στον τουριστικό τομέα τις επόμενες δεκαετίες», σημείωσε ο κ. Γκόλας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ