Πολιτισμός

Ένα ντοκιμαντέρ κι ένα βιβλίο από τον Στ. Κούλογλου

Off

Την πολιτική θέση και εκτίμηση ταυτόχρονα, ότι η συζήτηση που άνοιξε τελευταία για την εξίσωση ναζισμού και κομμουνισμού έγινε για προφανείς πολιτικούς σκοπούς και προφανείς μικροπολιτικές επιδιώξεις, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, που παρουσίασε την Κυριακή στα Γιάννενα το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Πεθαίνοντας στο γέλιο», αλλά και το βιβλίο του «Μαρτυρίες από τη δικτατορία και την αντίσταση».

Πριν την εκδήλωση ο κ. Κούλογλου μίλησε στα τοπικά μέσα και τόνισε, ότι όπως και παλαιότερα με την προσπάθεια ωραιοποίησης της δικτατορίας, έτσι και σήμερα, κάποιοι προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός, ότι τα τραύματα του Εμφυλίου δεν έχουν κλείσει ακόμη.

«Επανέρχεται συνεχώς το θέμα της ωραιοποίησης της δικτατορίας, γιατί τα τραύματα του Εμφυλίου δεν έχουν κλείσει ακόμη. Ο διχασμός που αναπαράγεται, δεν είναι κάτι καλό για τη χώρα και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Ορισμένοι, έχω την πεποίθηση, ότι προσπαθούν να ανατρέψουν την ιστορία. Γι’ αυτό και η εξίσωση ναζισμού – κομμουνισμού γίνεται για πολιτικούς λόγους και αποτελεί μία ξεκάθαρη προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Πεθαίνοντας στο γέλιο» διηγείται τρεις κωμικές και μία δραματική ανθρώπινη ιστορία, με τον κ. Κούλογλου να τονίζει, ότι στόχος του ήταν και είναι να αναδείξει, ότι το χιούμορ είναι πολύ δυνατό και στη ζωή και στην πολιτική, ενώ για το βιβλίο του που αναφέρεται σε μαρτυρίες από την Αντίσταση και τη δικτατορία τόνισε, ότι παρουσιάζει μαρτυρίες από πραγματικούς πρωταγωνιστές, όχι μόνο της μίας, αλλά και της άλλης πλευράς.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ