Επικαιρότητα

Κινητικότητα στον «Καθαρό Καλαμά»

Off

Πλούσια, είναι η δράση της Κίνησης «Καθαρός Καλαμάς». Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουλίου, δημιουργήθηκαν τρεις νέες επιτροπές. Μια για επαφές με δικηγόρους και φορείς σχετικά με συμβουλές και νομική υποστήριξη των  καταγγελιών της Κίνησης, μία για επαφές με επιστήμονες (βιολόγους, γιατρούς, περιβαλλοντολόγους, χημικούς κ.α.) για συμβουλές, ανάλυση, επεξεργασία και διενέργεια ερευνών, μετρήσεων κ.λ.π. και μία για την προετοιμασία καλοκαιρινής εκδήλωσης της Κίνησης.

Σχετικά με την υπάρχουσα εφαρμογή της Κίνησης για την προβολή του Καλαμά αποφασίστηκε η μετονομασία της, ενώ για τον εμπλουτισμό της θα σταλεί επιστολή σε Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων, Σχολεία, Αδελφότητες, Ομοσπονδίες με σκοπό την καταγραφή ιστορικών μνημείων, αξιοθέατων, διαδρομών, τόπων εστίασης και διαμονής αλλά και προβλημάτων σχετικά με το ποτάμι και το περιβάλλον στα παρακαλάμια χωριά. Η νέα διεύθυνση της εφαρμογής θα ανακοινωθεί σύντομα.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η σύνταξη κειμένου -καταγγελίας για συλλογή υπογραφών και αποστολή σε Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος

Η Κίνηση, θα επισκεφθεί τον Εισαγγελέα στα Γιάννενα για ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο των καταγγελιών και μηνύσεων των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Ροδοτοπίου και Μ. Γαρδικίου, του Καλογερίδη Χαράλαμπου και της Κίνησης Καθαρός Καλαμάς σχετικά με τη βλάβη του αντλιοστασίου του δικτύου ακαθάρτων εντός της ΒΙΠΕ Ιωαννίνων.

Την ίδια στιγμή, θα αποστείλει αίτημα στο Φορέα Διαχείρισης Στενών-Εκβολών Αχέροντα -Καλαμά για την επέκταση του καθεστώτος προστασίας κατά μήκος ολόκληρου του ποταμού.

Στη συνεδρίαση ορίστηκε ως νέος αντιπρόσωπος της Κίνησης στη «Συμμαχία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Ιωαννίνων για το νερό» ο Μίτσης Παναγιώτης

Τέλος, η επίσημη σελίδα της Κίνησης στο διαδίκτυο για τις θέσεις και δραστηριότητές της βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://katharoskalamas.wordpress.com/ και τη διαχείρισή της έχει ο Πρόεδρος της Κίνησης. Η ομάδα της Κίνησης στο facebook βρίσκεται στη διεύθυνσηhttps://www.facebook.com/groups/167836789970995/ και τη διαχείρισή της έχει ο Πρόεδρος και 2 ακόμα μέλη του Δ.Σ. 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου