Επικαιρότητα

Και είδε και… άκουσε πολλά! 

Off

Εντυπωσιασμένος από τα εκθέματα και τη μουσειολογική και μουσειογραφική προσέγγιση έμεινε ο Αλ. Τσίπρας που επισκέφθηκε το Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς χθες αμέσως μετά τα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού. 

Ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τους υπουργούς αλλά και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και εκπροσώπους των τοπικών φορέων της Ηπείρου, έφτασε στο Μουσείο το μεσημέρι προκειμένου να παραστεί στην δεξίωση που διοργανώθηκε από την Νέα Οδό στο αίθριο του Μουσείου. Στην είσοδο τον περίμενε η πρόεδρος  του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς κα Σοφία Στάικου που τον ξενάγησε στους χώρους του Μουσείου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε για πρώτη φορά στο χώρο του Μουσείου και έμεινε για αρκετή ώρα στο εσωτερικό του ρωτώντας λεπτομέρειες για την ιστορία της αργυροτεχνίας και εκφράζοντας το θαυμασμό του για τα εκθέματα του Μουσείου. 

Οι ερωτήσεις που τέθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα, πολλές, καθώς θέλησε να μάθει πόσους επισκέπτες δέχεται το μουσείο – που συμπληρώνει ένα χρόνο λειτουργία –  αλλά και ποιες προοπτικές ανοίχτηκαν στην πόλη από τη λειτουργία του. 

 

Ολιγόωρη σύσκεψη

Αμέσως μετά την ξενάγηση που κράτησε αρκετή ώρα, ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τους υπουργούς κ.κ. Σπίρτζη και Κουρουμπλή καθώς και την κα Γεροβασίλη, τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων αλλά και το δήμαρχο της πόλης Θωμά Μπέγκα, συμμετείχαν σε μια σύσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν σειρά ζητημάτων που αφορούν συνολικά τα Γιάννενα.  Η σύσκεψη κράτησε περίπου μια ώρα ενώ έγινε κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς δηλώσεις στην έξοδο. 

Στην έξοδο δεκάδες εκπρόσωποι φορέων της ευρύτερης περιοχής ανέμεναν τον πρωθυπουργό προκειμένου να του παραδώσουν σχετικά υπομνήματα ή να θέσουν υπόψιν του διάφορα θέματα. 

Ανάμεσα σε αυτούς που υπέβαλαν αίτημα στον πρωθυπουργό και που μάλιστα συναντήθηκαν μαζί του ήταν και εκπρόσωποι του Σωματείου Μετάλλου. Στην ολιγόλεπτη συνάντηση του ζήτησαν να μεσολαβήσει για την εξεύρεση λύσης και του ανέπτυξαν τη σημερινή κατάσταση στη Spider, όσο και στη Μεταλλουργική.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου