Τελευταία Νέα

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Πλεονεκτήματα και αδυναμίες των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων
15 αιτήσεις το ελάχιστο για να λειτουργήσει Παιδικός Σταθμός
«Στενεύει» η είσοδος τη νέα χρονιά στα πανεπιστήμια
Εκδηλώσεις για την επέτειο των Μαχών Γριμπόβου
Η Περιφερειακή Αρχή για την παραπομπή στο Πειθαρχικό
Ένα «εξάγιο» από την Καστρίτσα και ένα νόμισμα για τη Δωδώνη
ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ Συρρίκνωση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ Άνοιξε η πλατφόρμα για ενίσχυση στους παραγωγούς Κλημεντίνης
Οδός Χαρ. Τρικούπη αναβαθμισμένη και φιλική στους πεζούς
Μία διεθνής ημέρα για τη «Δύναμη των Μουσείων»
Στη διεθνή έκθεση Freskon ο Δήμος Αρταίων
20 – 23 ΜΑΪΟΥ Χρώματα και μουσική με δράσεις της ομάδας Goodness Tour
Η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε ζητεί Μηχανικούς για τα τμήματα παραγωγής και συντήρησης στα Ιωάννινα
Υπάρχει θέμα Μεταξά στον ΠΑΣ;
Δημιουργείται Κέντρο για τα αγγειακά εγκεφαλικά
Τρίτη 17 Μαΐου 2022 11:13
Τελευταία Ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου 2017
Εκδηλώσεις

Η πλατεία γέμισε με παραδοσιακές γεύσεις

Off

Αυθεντικές, παραδοσιακές γιαννιώτικες συνταγές, με πρώτη ύλη τα μοναδικά γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα της ΔΩΔΩΝΗ είχαν την ευκαιρία να γευτούν γιαννιώτες και επισκέπτες, από το περίπτερο που έχει στηθεί στην κεντρική πλατεία από την ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία, σε συνεργασία με το ΙΕΚ Δέλτα.

Η πρωτοβουλία της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων στην πλατεία της πόλης, όπου με βάση τα μοναδικά προϊόντα της ηπειρωτικής φύσης, οι σεφ του ΙΕΚ Δέλτα και οι σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής ετοιμάζουν μοναδικές συνταγές.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ Γ. Κεϊσογλου αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία των ημερών για την εταιρεία, που εξακολουθεί να στηρίζει ιδρύματα και φορείς που έχουν ανάγκη στο πλαίσιο υλοποίησης της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. 

Ο σεφ Αδάμος Δότσιος, υπεύθυνος και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας για την Ήπειρο τόνισε από την πλευρά του, πως τα προϊόντα της ΔΩΔΩΝΗ, από τον πρωτογενή τομέα της Ηπείρου αποτελούν την ιδανική βάση για την δημιουργία μοναδικών συνταγών, που κερδίζουν τον καθένα.

 

Κερδίζουν θαυμαστές στην Ευρώπη

Αυτό δεν προκύπτει απλώς από επιστημονικές μετρήσεις και αναλύσεις στη διατροφική αξία των προϊόντων της πρωτογενούς παραγωγής, αλλά και από τις απόψεις πλέον κορυφαίων σεφ σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο, που έχει δοκιμάσει κάποια από τα προϊόντα αυτά. Τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα, προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης, με πρώτο απ’ όλα τη φέτα, κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις διεθνείς αγορές, όπως όμως και στις γκουρμέ και απαιτητικές κουζίνες εντός και εκτός Ελλάδας. Το στοίχημα επίσης για την ενίσχυση της ηπειρωτικής γαστρονομικής απόλαυσης είναι τα προϊόντα αυτά να βρίσκονται σε όλα τα ελληνικά ξενοδοχεία, και να σερβίρονται από το πρωινό μέχρι όλα τα γεύματα της ημέρας.

Η εμπειρία από το εξωτερικό δείχνει σύμφωνα με τον Αδάμο Δότσιο, εκ μέρους της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας και υπεύθυνο για την Ήπειρο, ότι δύσκολα συναντά κάποιος προϊόντα ανώτερης διατροφικής αξίας από αυτά της Ηπείρου, στο εξωτερικό. Την ευκαιρία να το διαπιστώσει και να το επιβεβαιώσει για πολλοστή φορά είχε ο κ. Δότσιος σε πρόσφατη τουριστική έκθεση στη Σουηδία, όπου οι ηπειρώτικες γεύσεις έκλεψαν την παράσταση και μονοπώλησαν το ενδιαφέρον.

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου