Επικαιρότητα

Σε λειτουργία μπαίνει το Κέντρο του Κατσικά

Off

Αργά τα μεσάνυχτα αναμενόταν να φτάσουν στο κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά 120 περίπου πρόσφυγες από την Μυτιλήνη και τον καταυλισμό της Μόριας.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησε μία μεγάλη προσπάθεια αποφόρτισης των σημαντικών προβλημάτων στην Μυτιλήνη με χιλιάδες πρόσφυγες να κατανέμονται σε κέντρα φιλοξενίας ανά την επικράτεια.

Ένα από αυτά είναι και το κέντρο στον Κατσικά όπου από νωρίς χθες το πρωί διατέθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού, ενώ δουλειά έχουν πιάσει και οι ΜΚΟ που εξακολουθούν να έχουν τον πρώτο ρόλο στη διαχείριση της φιλοξενίας.

Οι πρόσφυγες με προορισμό τον Κατσικά αναμενόταν να φτάσουν στις 7 το απόγευμα στο λιμάνι της Καβάλας και από εκεί οδικώς επρόκειτο να ξεκινήσουν για τον νέο προορισμό στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Οι συνθήκες σήμερα στο Κέντρο Φιλοξενίας δεν θυμίζουν σε τίποτε τις τριτοκοσμικές συνθήκες του Μαρτίου του 2016, όταν μέσα σε διάστημα ενός περίπου μήνα έφτασαν στην περιοχή 1000 περίπου πρόσφυγες εκ των οποίων ο μεγαλύτερος αριθμός έμεινε στον Κατσικά και στη συνέχεια κατανεμήθηκε στα κέντρα Δολιανών, Κόνιτσας και Τσεπελόβου.

Σήμερα, στον Κατσικά υπάρχουν οικίσκοι – κοντέινερ που διαθέτουν θέρμανση, ενώ υπάρχει εξασφαλισμένο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου