Αθλητικά

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα!

Off

Όταν πριν από μόλις ένα μήνα ο Φόνσι Ναδάλες σε δηλώσεις του τόνιζε πως θέλει να παραμείνει στα Γιάννενα και μετά τον Ιούνιο, όταν λήγει το συμβόλαιό του, έδειχνε απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία του στον ΠΑΣ.

Φαίνεται όμως πως η πραγματικότητα δεν ήταν ακριβώς αυτή αφού στις φήμες των τελευταίων ημερών για πρόταση του Απόλλωνα Σμύρνης στον Ισπανό ακραίο του ΠΑΣ, ήρθε να προστεθεί η χθεσινή πληροφορία, που δεν διαψεύστηκε από την ΠΑΕ, ότι ο Ισπανός κατέθεσε προσφυγή από την περασμένη Πέμπτη, για να μείνει ελεύθερος.

Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι ο ΠΑΣ χάνει τον πρώτο παίκτη του πρωταθλήματος σε ασίστ και ένα πολύτιμο εργαλείο από το ρόστερ, που μάλιστα σήμερα δεν έχει κανέναν αντικαταστάτη.

Σε αγωνιστικό επίπεδο η απώλεια είναι δύσκολο να καλυφθεί, με οποιαδήποτε μεταγραφή τον Ιανουάριο. Σε συμβολικό επίπεδο όμως και σε επίπεδο γοήτρου το πλήγμα είναι πολύ μεγαλύτερο για τον ΠΑΣ που χάνει με δική του υπαιτιότητα και ευθύνη έναν ακόμη παίκτη, μετά τους Πασχαλάκη και Κοζορώνη, που ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο.

Αν μάλιστα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών, δεν αποκλείεται εντός της εβδομάδας να υπάρξει και άλλη προσφυγή βασικού παίκτη του ΠΑΣ, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Μέχρι αργά χθες το απόγευμα η ΠΑΕ δεν είχε τοποθετηθεί επίσημα ή έστω μέσω διαρροών για το θέμα Ναδάλες.

Πληροφορίες της «Ε» όμως αναφέρουν ότι πίσω από την προσφυγή του Ισπανού δε βρίσκεται ο Απόλλων, αλλά η ΑΕΚ με τον Ισπανό τεχνικό Χιμένεθ να έχει τεράστια εκτίμηση στον παίκτη του ΠΑΣ.

Εάν επιβεβαιωθούν όλα τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι οι Γιαννιώτες έχουν δύο εναλλακτικές. Ή να ενισχυθούν σοβαρά τον Ιανουάριο με παίκτες πρώτης γραμμής ή να το πάρουν απόφαση, η διοίκηση πρωτίστως, ότι μοναδικός στόχος και μάλιστα δύσκολα επιτεύξιμος, είναι η παραμονή στην κατηγορία. 

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω η αποδυνάμωση μπορεί να γίνει μεγαλύτερη με την πρόωρη αποχώρηση του Μαυροπάνου, ο οποίος τουλάχιστον θα πωληθεί, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται μία ανάσα από τον παίκτη που μπορεί μάλιστα να μετακομίσει στο Ρέντη τον Ιανουάριο.

Σε αυτή την περίπτωση ο ΠΑΣ θα βάλει στο ταμείο του ένα σεβαστό ποσό και για να καλύψει τις τρέχουσες υποχρεώσεις, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο και άλλης προσφυγής, αλλά και να πραγματοποιήσει τουλάχιστον δύο μεταγραφές. Τα νεότερα θα προκύψουν από σήμερα, που η ομάδα επιστρέφει στις προπονήσεις μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου