Επικαιρότητα

5 εκατ. ευρώ το πρόγραμμα έργων στο Δήμο Δωδώνης

Off

Τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα έργων για το 2018 ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Δωδώνης, σε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις. 

Το πρόγραμμα έργων για τη νέα χρονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Θωμάς Καραπάνος, φτάνει στο ύψος των πέντε εκατομμυρίων ευρώ. 

Για όλα τα έργα υπάρχουν διασφαλισμένοι πόροι ενώ έγιναν απολύτως σεβαστές οι προτάσεις των τοπικών κοινοτήτων. 

"Παρότι η περικοπή πόρων από το κεντρικό κράτος είναι μεγάλη, η Δημοτική Αρχή με ενέργειές της πέτυχε να εξασφαλίσει σημαντικά κονδύλια τόσο από τα Υπουργεία όσο και από την Περιφέρεια Ηπείρου. Τα χρήματα αυτά μετατρέπονται σε έργα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας", τόνισε ο κ. Καραπάνος. 

Σημειώνεται ότι ήδη από το ΕΣΠΑ, χρηματοδοτούνται το έργο ύδρευσης στη Μελιά, το οποίο βαίνει προς ολοκλήρωση και η ανάπλαση της παραποτάμιας περιοχής στην Τύρια. 

Σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2018, το συνολικό ύψος του οποίου ανέρχεται στα 11 εκατομμύρια ευρώ. 

Προϋπολογισμό αλήθειας, τον χαρακτήρισε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Θεοχάρης, ο οποίος έκανε την σχετική εισήγηση. 

Στόχοι του προυπολογισμού, όπως τους ανέλυσε, είναι:

– Η αποτελεσματική και ορθολογική διαχείριση των πόρων

– Η διαρκής αξιολόγηση και παρακολούθηση των λειτουργικών εξόδων και ιδιαίτερα των ανταποδοτικών υπηρεσιών. 

– Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης από ευρωπαικά και εθνικά προγράμματα.

– Η στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

– Η ανάδειξη των τοπικών προιόντων, ειδικά του πρωτογενούς τομέα.

– Η ανάδειξη και η τουριστική προβολή του Δήμου. Ήδη ο Δήμος διακρίθηκε στο πρόγραμμα EDEN και τον Μάρτιο θα βραβευθεί στις Βρυξέλλες ως προορισμός αριστείας.

– Ο αναπτυξιακός χαρακτήρας του προϋπολογισμού τονίζεται ιδιαίτερα από τις δράσεις που περιλαμβάνονται στο Τεχνικό πρόγραμμα έργων. 

Ο προϋπολογισμός θέτει επίσης ως προτεραιότητες, έργα και μελέτες που βελτιώνουν την εικόνα της περιοχής, δημιουργούν υποδομές, αναβαθμίζουν τις σχολικές μονάδες, επιλύουν προβλήματα όπως αυτά της ύδρευσης, βοηθούν στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, όπως το παραποτάμιο πάρκο της Τύριας, στηρίζουν τον πολιτισμό, όπως αποτυπώνεται με την ενίσχυση του Πνευματικού Κέντρου και του Φεστιβάλ Δωδώνης, προάγουν τον αθλητισμό, όπως αποδεικνύουν τα τρία γήπεδα- αθλητικά κέντρα.

«Ο προϋπολογισμός είναι απολύτως ρεαλιστικός και δεν έχει κανένα εικονικό έσοδο. Είναι δίκαιος καθώς ανταποκρίνεται στα τοπικά αιτήματα και λύνει προβλήματα της περιοχής», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης. 

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ