Επικαιρότητα

Είχε στήσει ξόβεργες για καρδερίνες

Off

Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός ημεδαπού, κατοίκου Αθηνών και στην κατάσχεση 10 άγριων ωδικών πτηνών προχώρησε κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας που έγινε στο ΑΤ Ζίτσας και στην Ομοσπονδία, κλιμάκιο της Θηροφυλακής διενήργησε περιπολία και ελέγχους στην περιοχή της Τ.Κ Γκριμπόβου του Δήμου Ζίτσας, όπου εντόπισε ένα άτομο, που όπως διαπιστώθηκε είχε στήσει αυτοσχέδιες παγίδες (ξόβεργες) για άγρια ωδικά πτηνά.

Όπως διαπιστώθηκε στις αυτοσχέδιες παγίδες είχαν ήδη εγκλωβιστεί δέκα άγρια ωδικά πτηνά (καρδερίνες).

Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ τα ωδικά πτηνά και οι παγίδες κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στο Δασαρχείο προκειμένου να ακολουθήσει η διαδικασία απελευθέρωσής τους.

Το ΔΣ της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας με αφορμή το περιστατικό υπενθυμίζει προς κάθε κατεύθυνση την υποχρέωση που έχουν όλοι, να σέβονται την κείμενη νομοθεσία και να προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον και τα οικοσυστήματα της ελληνικής υπαίθρου.

Τέλος, εκφράζει σε σύσσωμη την κυνηγετική οικογένεια θερμές ευχές για Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά, χωρίς κυνηγετικά ατυχήματα και δυστυχήματα.   

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ